Κυριακή, Μαΐου 10, 2009

Παλιό Κυλικείο του Πανεπιστημίου Αιγαίου - Σκοπός η ελευθερία.


Εδώ και εβδομάδες το Παλιό Κυλικείο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο τελεί υπό κατάληψη. Το κτίριο προοριζόταν να στεγάσει τον φοιτητικό σύλλογο και τις ανεξάρτητες ομάδες [ραδιοφωνικό σταθμό και κινηματογραφική] του Πανεπιστημίου.

Ο “φοιτητικός” σύλλογος, με τον κομματικό χαρακτήρα που του έχουν προσδώσει οι παρατάξεις οι οποίες λειτουργούν μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου ως μικρά μαγαζάκια, δεν αποτελεί πια θεσμικό όργανο με σκοπό την προάσπιση των φοιτητών και της ελεύθερης έκφρασης. Αντίθετα λειτουργεί ως μηχανισμός καταστολής κάθε ανεξάρτητης, δημιουργικής δραστηριότητας επιβάλλοντας την κατευθυντήρια κομματική τους ΓΡΑΜΜΗ. Το μόνο μέλημα της είναι η απολιτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του Πανεπιστημιακού χώρου καθώς και η αποξένωση των φοιτητών από τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. Διανύουμε μια περίοδο αποσύνθεσης της συλλογικής δύναμης των φοιτητών καθοδηγούμενη από μια νοοτροπία η οποία ορίζει ότι είμαστε ανίκανοι να αντιδράσουμε σε όλα αυτά που μας καταπιέζουν και που καταπατούν τα δικαιώματα μας.
Το Παλιό κυλικείο ανήκει σε όλους αυτούς που θέλουν να εκφράζονται ελεύθερα και δεν φοβούνται να εναντιώνονται σε κάθε τι που θίγει τα δικαιώματα τους. Αποδεσμεύεται από την καθαρά Πανεπιστημιακή του χρήση και μετατρέπεται σε έναν ελεύθερο κοινωνικό χώρο.

Στο χώρο του Παλιού Κυλικείου πραγματοποιείται ανοιχτή συνέλευση κάθε Παρασκευή. Ήδη άρχισαν να λειτουργούν ομάδες χορού, θεάτρου, κινηματογραφική, ζογκλερικών, μουσικής, εργαστήρι ποίησης και προσωπικής έκφρασης καθώς και μαθήματα νοηματικής. Κάθε Σάββατο πραγματοποιείται ποδηλατοπορεία.

Μην ψάχνετε να δώσετε άλλη μια πολιτική ταμπέλα, γιατί πολιτική είναι η δράση μας!

Σκοπός η ελευθερία.

Τρόπος η αυτοοργάνωση!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: http://www.paliokylikeio.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.