Κυριακή, Μαΐου 10, 2009

Η Συνείδηση της…. Κωλότσεπης


Έτσι με βασανίζει τα βραδάκια η συνείδησή μουΜου κάνει τέτοια παιγνιδάκια
Αλλά συνείδηση στον κόσμοΈχουν μόνο τ' ανθρωπάκια
Πού να πάνε να την βρούνε
Την συνείδηση τα κράτη;
Δεν τα λέει μόνο σε μένα
Όταν πάω να κοιμηθώ
Τα λέει και σε εκείνον και σ' αυτήν
Μα σηκώνουμε τους ώμους
Και της λέμε δεν βαριέσαι;
Μήπως θα σώσω εγώ αυτόν τον κόσμο;
Ένα μόνο που μας νοιάζει
Είν' το πορτοφόλι
Τη συνείδησή μας στ' άλλα
ήσυχη την έχουμε όλοι……..

Έτσι τραγούδησε κάποτε για την συνείδηση του ο Κώστας Χατζής σε στίχους Ηλία Λυμπερόπουλου (Ρεσιτάλ 1976).
Μην την μπερδεύετε όμως.
Μην την ανακατεύετε αυτή την συνείδηση με την άλλη που φορά κουστουμάκι, ταγιεράκι πολιτικό. Μην την συγκρίνετε αυτήν με την άλλη, την ανύπαρκτη, την μηδενική κυρίως σε κυβερνητικές πλειοψηφίες.
Αυτή η συνείδηση του τραγουδιού δεν έχει καμιά συγγένεια με εκείνη την άλλη που παριστάνει την τυφλή μπροστά σε μεγαλοϋπουργούς και υποτίθεται ότι βλέπει πεντακάθαρα, ξεκάθαρα μπροστά σε μικροβουλευτές της επαρχίας.
Η συνείδηση του Κώστα Χατζή, η δική σας συνείδηση, δεν μοιάζει καθόλου με εκείνη την συνείδηση που δηλώνει παρούσα ή ψηφίζει λευκό, μια παρούσα-απούσα ευθυνοφοβική συνείδηση δηλαδή.
Η συνείδηση που τα βράδια σας συγχύζει δεν είναι αυτή που προτιμά το συμφέρον του κόμματος από αυτό του ίδιου του ανθρώπου και των συνανθρώπων σας.
Αυτή ονομάζεται κομματική συνείδηση.
Η συνείδηση που ταράζει τον ύπνο σας δεν είναι εκείνη που απουσιάζει από τις μυστικές ψηφοφορίες και δηλώνει παρούσα στις ανοιχτές ονοματικές ψηφοφορίες στα "Κοινοβούλια των Δημοκρατιών".
Η δική σας συνείδηση λατρεύει ένα συγκεκριμένο δρομολόγιο που ξεκινά από τον νου, περνά από την καρδιά και ολοκληρώνει το ταξίδι της στην ψυχή.
Η άλλη συνείδηση η πολιτικοκουστουμαρισμένη ακολουθεί άλλη τελείως διαφορετική διαδρομή.
Ξεκινά συνήθως από το βιβλιάριο καταθέσεων, κινούμενη υπογείως φτάνει μέχρι την offshore εταιρεία, επισκέπτεται την κομματική ταυτότητα στην δεξιά κωλότσεπη και καταλήγει πάντα στο πορτοφόλι, στην αριστερή κωλότσεπη και σε κάποιες πρόχειρες σημειώσεις για ισονομία, κοινωνική ισότητα, διαφάνεια και άπλετο φως.
Η δική σας η καθημερινή ενοχλητική ανθρώπινη συνείδηση σιχαίνεται και αηδιάζει στην θέα της άλλης, της βρώμικης, της σκοτεινής συνείδησης της κωλότσεπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.