Τετάρτη, Νοεμβρίου 28, 2007

ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΄ΧΟΥΝ ΤΑ ΖΩΝΙΑΝΑ …… ΖΗΤΩ Η “ΜΑΦΙΑ” ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Χ

Είναι κατάντια, και όχι μόνο για την Κυβέρνηση αλλά και για όλο το πολιτικό σύστημα, η απώλεια κάθε ουσίας, σημασίας και ενδιαφέροντος για τον προϋπολογισμό της χώρας.
Είναι δυσάρεστη, ίσως και επικίνδυνη για την δημοκρατία μας, η απώλεια οποιασδήποτε επαφής του κρατικού προϋπολογισμού με την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει σήμερα στην καθημερινότητα του ο Έλληνας πολίτης.
Είναι θλιβερή η διαπίστωση ότι ο προϋπολογισμός, που πανηγυρικά κατατίθεται κάθε χρόνο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προς ψήφιση, έχει μικρότερη πολιτική (το υπογραμμίζω πολιτική) σημασία από την έκδοση των κοινοχρήστων της πολυκατοικίας μας.
Είναι κορυφαίο και ξεδιάντροπο ψέμα ότι τάχα οι εκλογές μας προέκυψαν πρόωρες εξαιτίας αυτού του προϋπολογισμού.
Τα υπόλοιπα προεκλογικά ψέματα περιγράφονται με σαφήνεια από τον ίδιο τον προϋπολογισμό σε τόμους ολόκληρους τους οποίους κανείς δεν θα διαβάσει και η πλειοψηφία των βουλευτών θα τους ψηφίσει.
Τα πιο χοντρά ψέματα από αυτά είναι ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι, ότι θα χρηματοδοτηθεί γενναία το ασφαλιστικό σύστημα, ότι η παιδεία και ο πολιτισμός θα αποτελέσουν επιτέλους προτεραιότητα της κυβέρνησης, ότι θα διατεθούν τα απαραίτητα κονδύλια για προσλήψεις γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία, ότι θα μειωθούν οι φόροι στα ακίνητα, ότι θα ενισχυθούν οι ασθενέστερες οικονομικά τάξεις, ότι θα αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η φοροδιαφυγή, η εισφοροδιαφυγή, η ανεργία κ.λ.π.
Ανακρίβειες, μισές αλήθειες, ψέματα, ψέματα, ψέματα… Αυτή δυστυχώς για μας, για τα παιδιά μας, για την δημοκρατία, για το μέλλον αυτού του τόπου αποτελεί την κορυφαία στιγμή της κοινοβουλευτικής και νομοθετικής εξουσίας της χώρας.
Μια σκέτη απάτη, μια απίστευτη κοροϊδία με θύμα τον απλό πολίτη.
Μια καλοστημένη κομπίνα η οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην αύξηση των νεόπτωχων και της απόστασης που τους χωρίζει από την υπόλοιπη κοινωνία. Οι γραμμές κοινωνικού διαχωρισμού με έναν ακόμα τέτοιο αντιλαϊκό προϋπολογισμό θα σκληρήνουν. Οι κοινωνικές συγκρούσεις θα ενταθούν. Τα ειδικά συμφέροντα θα κρατήσουν τα κεκτημένα τους και τα οικονομικά συμφέροντα θα καθορίσουν για μια ακόμα φορά τους κανόνες του παιχνιδιού.

Δεν φαντάζομαι ότι υπάρχει κάποιος που πιστεύει πως αυτούς τους κανόνες τους επιβάλει η παρούσα κυβέρνηση. Αυτό μόνο ανέκδοτο μπορεί να αποτελέσει.
Και έτσι όπως ακριβώς είναι προγραμματισμένο τα υπερκέρδη των τραπεζών θα αυξάνονται, το χρηματιστήριο θα πηγαίνει καλά, τα επιχειρηματικά παιχνίδια θα ευνοούν τις μεγάλες και πολυεθνικές επιχειρήσεις, τα στατιστικά στοιχεία θα ευημερούν, η ανάπτυξη θα τρέχει σε γρήγορους ρυθμούς το δημοσιονομικό έλλειμμα θα περιορίζεται και το δημόσιο χρέος θα συγκρατείται.
Και έτσι τα καταστήματα επώνυμων προϊόντων θα γνωρίζουν δόξα, τα πολυτελή εστιατόρια θα είναι γεμάτα, τα καινούρια και ακριβά αυτοκίνητα θα γεμίζουν τους δρόμους, χειμερινά και καλοκαιρινά στέκια διακοπών θα φιλοξενούν την άρχουσα τάξη.
Και έτσι ακριβώς όπως είναι προγραμματισμένο η κοινοβουλευτική πλουτοκρατία θα γίνεται χρόνο με το χρόνο και πιο ισχυρή αποδυναμώνοντας την κοινοβουλευτική δημοκρατία η οποία περιγράφεται στο Σύνταγμα στο οποίο ορκίζεται ο Έλληνας πολίτης.
Και έτσι προγραμματισμένα και ηθελημένα, χρόνο με το χρόνο, η κορυφαία στιγμή της Βουλής, η κατάθεση δηλαδή του προϋπολογισμού, θα χάνει την αξία και τη σημασίας της, θα χάνει το όραμα, το όνειρο, την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για τους πολλούς.
Και έτσι χρόνο με τον χρόνο θα υπηρετείται όλο και πιστότερα το συμφέρον των λίγων από δικούς τους έμμισθους υπάλληλους όπως ο ¨μπακάλης¨ ο Μπάρμπα Γιώργης ο Στοιχηματατζής
(Γιατί δεν ξέρω αν γνωρίζεται το επίθετο Αλογοσκούφης αυτό σημαίνει τον άνθρωπο που κρατάει τα στοιχήματα στον ιππόδρομο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.