Τετάρτη, Νοεμβρίου 28, 2007

Το ΠΑΣΟΚ, τα Ζωνιανά…… ο Μπάφος…..………….. και η Μαστούρα του Άβατου.


Το ερώτημα-επιφώνημα που συνδέει όλα τα παραπάνω είναι: ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ;;; (Γνωστό διαφημιστικό σλόγκαν).
Ή καλύτερα: ΤΙ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ;;;
Έτσι εξηγούνται όλα!
Με τις ευφορικές ιδιότητες της ινδικής κάνναβης, με τις χαλαρωτικές συνέπειες του χασίς, με το "φτιάξιμο" από ένα τσιγάρο!!!
Έτσι εξηγεί κανείς πώς μπορεί μια ολόκληρη κοινωνία να ανέχεται τόσα χρόνια το άβατο των κομμάτων και μια οργανωμένη πολιτεία το άβατο των όποιων Ζωνιανών. Όλη η Ευρώπη μαστουρώνει με τις ποικιλίες των Ζωνιανών, του Πύργου, της Καλαμάτας, του Ολύμπου και εμείς μέσα στην παραζάλη που προκαλεί ο καπνός από ένα μπάφο μπερδεύουμε τις παραισθήσεις μας με την πραγματικότητα.
Όλη η Ελλάδα μαστουρώνει με "ποικιλίες" όπως ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ξεφτισμένα "οράματα" αριστερής δήθεν προέλευσης και όλοι εμείς τηλεμαστουρωμένοι, εξουσιολάτρες και πλήρως εξαρτημένοι από τις "ουσίες" που μας πλασάρουν οι έμποροι της πολιτικής μπερδεύουμε το κάτι με το τίποτα, τους διαχειριστές με τους κλέφτες, τους αλήτες με τους ηγέτες.
Είναι πολλά τα χρόνια της κοινωνικής, πολιτικής, πολιτισμικής μαστούρας.
Τόσα πολλά που ξεχάσαμε πως είναι να είσαι "καθαρός". Είναι μια κατάσταση που δύσκολα μπορούμε πια να αναγνωρίσουμε. Κι όταν αυτή έρχεται οι παρενέργειες είναι τόσες που μόνο φόβο και τρόμο σου προκαλεί.
Σε αυτές τις απίστευτα λίγες, μοναδικές στιγμές νηφαλιότητας της κοινωνίας μας καταρρέει το Άβατο των κομμάτων, το Άβατο των Ζωνιανών και όποιο άλλο Άβατο έχει σειρά.
Για δευτερόλεπτα καθαρίζει ο εγκέφαλος και διαπιστώνει το αυτονόητο, το λογικό, το εννοιολογικό!!!
Δεν μπορεί να εξαιρείται του νόμου μια ολόκληρη κοινότητα.
Δεν μπορεί να εξαιρείται της εκλογής αρχηγού η λαϊκή βάση ενός μεγάλου κόμματος. Η πολιτεία σε μια προσπάθεια απεξάρτησης από μίζες, συμφέροντα, εκλογική πελατεία, πολιτικούς προστάτες, βρώμικο χρήμα, προσπαθεί να καθαρίσει τα "Ζωνιανά" της ελληνικής κοινωνίας. Μένει να δούμε αν ο "εξαρτημένος" κρατικός μηχανισμός θα κατρακυλήσει ξανά στον κόσμο της μαστούρας ή θα ολοκληρώσει την προσπάθεια απεξάρτησης.
Τα κόμματα εξουσίας ή τουλάχιστον ένα από αυτά αφού βρέθηκε αντιμέτωπο με τον πολιτικό του θάνατο ξεμαστούρωσε ξαφνικά και ήρθε αντιμέτωπο με τον εαυτό του. Άνοιξε τα παράθυρα να φύγει ο καπνός και σε κατάσταση απεξάρτησης άρχισε να αναγνωρίζει τις εξαρτησιογόνες ουσίες με τις οποίες "φτιαχνόταν" τόσα χρόνια. Θέσεις, καρέκλες, διαπλεκόμενα, μίζες, εξουσία.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. (ΠΑσχον ΣΟσιαλιστικό Κίνημα) των δήθεν και υποτιθέμενα ανίκανων ήρθε αντιμέτωπο με το άλλο ΠΑ.ΣΟ.Κ. (ΠΑθολογικός ΣΟσιαλιστικός Κυβερνητισμος) των δήθεν ικανών εξουσιαστών σε μια προσπάθεια να αποκαλυφθεί και πάλι το ΠΑνελλήνιο ΣΟσιαλιστικό Κίνημα.
Όπως και αν έχει το πράγμα η προσπάθεια "απεξάρτησης" είναι μια δύσκολη υπόθεση.
Ίσως σήμερα που τα άβατα καταρρέουν να είναι ευκαιρία.
Η ευκαιρία για την αφύπνιση μιας ολόκληρης κοινωνίας από την πολιτική, κοινωνική, οικονομική, πολιτισμική, πολιτιστική μαστούρα στην οποία έχει αφεθεί τα τελευταία χρόνια.
Η ευκαιρία για την μεγάλη έξοδο από τα «ΖΩΝΙΑΝΑ» της ζωής μας και τα «ΠΑΣΟΚ» της ήττας μας!

Υ.Γ. Προτεινόμενες ουσίες για να απεξαρτηθούμε όλοι μαζί (υποκατάστατα) Καζαντζάκης, κοινωνική δικαιοσύνη, Κρητική λύρα, λαϊκοί αγώνες, Ερωτόκριτος, καλό κρασί, δημοκρατία, μεσογειακή διατροφή, ήλιος, αέρας, θάλασσα, Ψηλορείτης, κ.λ.π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.