Πέμπτη, Νοεμβρίου 15, 2007

Ιστορικό ΟΧΙ!!! …στην "Δημοκρατία της Πλουτοκρατίας" (Μέρος Β΄)



Στην αρχή να ορίσουμε την Δημοκρατία… στην Ελλάδα του 2007.
Δημοκρατία είναι να χρειάζεσαι 30 ολόκληρα χρόνια δόσεων για να αποπληρώσεις το στεγαστικό σου δάνειο με το οποίο αγόρασες το δυαράκι και στο οποίο η οικογένεια σου μένει ο ένας πάνω στον άλλον!
Δημοκρατία είναι το δυαράκι που αγοράσατε να κοστίζει όσο 6 μηνιαίοι μισθοί του Προέδρου της Δημοκρατίας, 8 του Πρωθυπουργού, 12 του Βουλευτή της περιοχής σου και όσο 200 περίπου δικοί σου μηνιαίοι μισθοί.
Δημοκρατία είναι να αγωνίζεται ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα να μην μειωθούν οι αποδοχές του, να μην αυξηθούν οι ώρες εργασίας τους και ταυτόχρονα η δικαστική εξουσία να αποφασίζει να της δοθούν αναδρομικά χρωστούμενα ύψους 1 δις ευρώ!
Δημοκρατία είναι να δουλεύεις 35 χρόνια, να σου κλέβουν τα χρήματα από τα ασφαλιστικά ταμεία, να μην ξέρεις αν θα πάρεις σύνταξη και ταυτόχρονα η νομοθετική εξουσία να αποφασίζει αύξηση των αποδοχών και προνομίων των εκλεκτών της δηλ. των βουλευτών, υπουργών και γενικών γραμματέων υπουργείων και αλλού!!!
Δημοκρατία είναι να σου καίνε το δάσος σου και να χτίζουν το ξενοδοχείο τους. Να σου μολύνουν το ποτάμι σου με την βιομηχανία τους, να ακυρώνουν τις ελπίδες των παιδιών σου με την υποβαθμισμένη δημόσια παιδεία τους, να θέτουν σε κίνδυνο την ζωή σου με την υποστελεχωμένη δημόσια υγεία τους.
Αυτά και άλλα πολλά είναι η Δημοκρατία τους.
Η Δημοκρατία στην Ελλάδα του 2007.
Για την ιστορία τώρα.
Ο μισθός-αποζημίωση του βουλευτή είναι 6500 ευρώ τον μήνα.
Όμως από συμμετοχή σε επιτροπές βγάζουν άλλα 2500 ευρώ το μήνα. 1500 ευρώ για οργάνωση γραφείου. 1000 ευρώ για έξοδα κίνησης. 1350 ευρώ για τηλέφωνα σταθερά και κινητά. 1000 ευρώ επίδομα στέγης. 650 ευρώ επίδομα γάμου και 300 ευρώ για κάθε παιδί!!! Κάντε τη σούμα!!! Οι βουλευτές μας δεν πληρώνουν σε τρένα, λεωφορεία, αεροπλάνα. Διαθέτουν βουλευτικό αυτοκίνητο, ένα επιστημονικό συνεργάτη, 3 αποσπασμένους συνεργάτες και έναν φρουρό αστυνομικό!!!
Επίσης για την ιστορία.
Η εκτελεστική εξουσία (κυβέρνηση) συμφώνησε να δώσει αναδρομικά στην δικαστική εξουσία (δικαστές) ύψους 1 δις ευρώ, μετά την απόφαση του Μισθοδικίου, καθαρά ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου θα πάρει αναδρομικά και καθαρά στο χέρι 150.000 ευρώ παρόμοια ποσά όλοι οι δικαστές ενώ ακόμα και ο τελευταίος πρόεδρος και ειρηνοδίκης Δ’ τάξης θα εισπράξει εκτός από την γενναία αύξηση στο μισθό του και αναδρομικά 90.000 ευρώ περίπου!!!
Ελληνική Δημοκρατία λίγο πριν τη λήξη του σωτήριου έτους 2007.
Αυτά για την ιστορία…

Κι όπως λέει και ο Βασίλης Παπακωσταντίνου στο τραγούδι του « Μαύρος Γάτος» …..κι αν είστε κάποιος άρχοντας και παρεξηγηθείτε
στα όργανά μου μια χαρά χωράει να γραφτείτε…

________________________________________

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος19/11/07 21:15

    ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ

    Η κοινωνία οφείλει να λειτουργεί με ανατροπές στοχεύοντας σε αυτό που μέχρι και σήμερα ίσως θεωρείται αδύνατο. Αυτή η διαδικασία ανατροπής ανέκαθεν είχε αφορμή ιστορικά, κοινωνικά και οικονομικά γεγονότα.

    Το ΠΑΣΟΚ έχει τη θέληση και τη δύναμη να αλλάξει το χθες, αυτό το χθες που το απομάκρυνε από την καθημερινότητα των Πολιτών.

    Όλοι εμείς που συνδέσαμε τη φυσική και πνευματική μας παρουσία συμμεριζόμενοι τις ανάγκες των συμπολιτών μας, υπηρετώντας τα κοινά κάτω από την πλατιά δημοκρατική ομπρέλα του κινήματος μας, δηλώνουμε φωναχτά παρόντες. Αποστρέφουμε το βλέμμα από τις καθεστωτικές πρακτικές. Ατενίζουμε το πολιτικό μέλλον της σοσιαλιστικής αριστεράς, συναισθανόμενοι τις αγωνίες των συντρόφων μας.

    Στρατευόμαστε στο Δίκτυο Αυτό-οργάνωσης Συμμετοχικής Δημοκρατίας υλοποιώντας την πρόταση - πρόσκληση του Προέδρου μας Γιώργου Παπανδρέου.

    Αποβλέπουμε σε ένα καθαρό κόμμα, χωρίς αγκυλώσεις, χωρίς πρακτικές του παρελθόντος, χωρίς επηρεασμούς από οικονομικά και mediaκά συμφέροντα, και πάντα ταγμένοι στις αρχές που εξυγιαίνουν και εξελίσσουν το πολιτικό μας σύστημα.

    Αρωγοί του Πρόεδρου που ο Λαός επέλεξε, στηρίζουμε την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, τους αγώνες του και τις κατακτήσεις του. Επιδιώκουμε να δώσουμε νέα προοπτική στην κοινωνική δικαιοσύνη, όπου ο πολίτης θα έρθει και πάλι στο κέντρο του πολιτικού γίγνεσθαι. Πεπεισμένοι ότι η δημοκρατία μας αρχίζει ξανά να αποκτά συμμετοχικά χαρακτηριστικά. Πάντα με ελπίδα για την χώρα μας, και για την θέση της μέσα σε έναν κόσμο που ολοένα και περισσότερο «παγκοσμιοποιείται».

    «Πάρτε το ΠΑΣΟΚ στα χέρια σας. Είναι δικό σας. Είναι κτήμα όλων, και όχι ιδιοκτησία παραγόντων», τόνισε ο Πρόεδρος μας, καλώντας τα μέλη και τους φίλους σε αυτό-οργάνωση. «Το πρώτο μήνυμα που μας έστειλε ο λαός, είναι να διατηρήσουμε την ενότητα μας, μέσα από την ανανέωση σε πολιτικές, πρακτικές, αντιλήψεις και σε πρόσωπα», είπε στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο στις 16 του Νοέμβρη

    Τασσόμαστε στο πλευρό του ελπιδοφόρου Προέδρου του Κινήματός μας. Δίνουμε δυνατά το παρόν στο νέο αγώνα που δίνεται τώρα για την ευημερία της πατρίδας.

    Ελάτε να κάνουμε πράξη το όραμα του, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ καθενός από εμάς χωριστά αλλά και όλων μαζί θα είναι το πρώτο βήμα για να γυρίσουμε σελίδα και να το καταστήσουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΗΜΑ ΛΑΟΥ.

    Τώρα είναι η στιγμή που ο καθένας από εμάς θα παίξει τον δικό του μοναδικό ρόλο για την χάραξη της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ.

    Πρωτοβουλία Νέων Σοσιαλιστών Ρόδου
    Γραμματεία
    Σταύρος Φλαμπουριάρης - Τσαμπίκα Κιαχαγιά – Ελένη Λαού – Νίκος Ασβέστης

    Για πληροφορίες και εγγραφές :
    neoisosialistes@mail.gr - http://neoisosialistes.blogspot.com/
    6930775636 - 6946740616

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.