Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2007

ΜΑΜΟΥΘ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ …… ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ


Καλώς ορίσατε στην εποχή του πολιτικού παγετώνα στην σύγχρονη Ελλάδα.
Τα πολιτικά όντα της ποικιλόχρωμης κομματικής πανίδας έχουν επιδοθεί σε έναν ανελέητο αγώνα με κύριο στόχο την επιβίωση και τελική επικράτηση.
Τo παιχνίδι ξεκίνησε.
Αμέσως μετά τις εκλογές της 16ης του Οκτώβρη το πολιτικό θερμόμετρο έπεσε κι άλλο.
Κυρίως για τα κυρίαρχα πολιτικά είδη που άρχισαν να αντιλαμβάνονται την κόπωση τους, να μετρούν τις χαμένες τους δυνάμεις και να συνειδητοποιούν ότι η θεωρία του Δαρβίνου περί εξέλιξης των ειδών βρίσκει απόλυτη εφαρμογή και στην πολιτική.
Η εποχή των πολιτικού παγετώνα στην Ελλάδα!!! Το στοίχημα!
Ή αλλάζεις ή μεταβάλλεσαι σε κατεψυγμένη μούμια μέσα σε κάποιο παγόβουνο της ιστορίας.
Ή προσαρμόζεσαι ή αποτελείς το επόμενο προς εξαφάνιση πολιτικό είδος.
Το παιχνίδι της επιβίωσης ξεκίνησε. Η δράση εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Τις περισσότερες φορές σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση. Μάχες ιδεοληπτικές τις περισσότερες φορές και καθόλου ιδεολογικές. Ύπουλες, παρασκηνιακές και καθόλου τίμιες, ξεκάθαρες και πολύ περισσότερο πολιτικές.
Ο πολιτικός παγετώνας στη χώρα συμπαρασύρει τους πάντες και τα πάντα και προβάλλεται προς τα έξω δημιουργώντας έναν παράλληλο δημοσιογραφικό και κυρίως τηλεοπτικό παγετώνα.
Το δριμύ κοινωνικοπολιτικό ψύχος διαπερνά την ραχοκοκαλιά του τηλεψηφοφόρου, του άβουλου (έτσι τον κατάντησαν) και σαστισμένου καναπεδοπηροβολημένου και φιλοθεάμονος κοινού.
Η παγωνιά, κοινωνική και πολιτική απειλεί με νέκρωση και ολική καταστροφή την μισοδιαλυμένη έτσι κι αλλιώς βούληση των πολλών για ξεκούνημα, ξεκάρφωμα, ξεκίνημα, αντίδραση και αντίσταση στην επερχόμενη καταστροφή.
Ο παγετώνας επεκτείνεται παντού, σε όλα τα επίπεδα: πολιτική, κοινωνία, πολιτισμό, αθλητισμό.
Οι κατεψυγμένες ιδέες, τα προψημένα μακράς διαρκείας οράματα, οι ξαναζεσταμένες αλλαγές, οι ληγμένες μεταρρυθμίσεις δεν προσφέρουν καμιά ελπίδα ανάνηψης στον ψηφοφόρο που βρίσκεται εδώ και τετραετίες ολόκληρες σε κωματώδη κατάσταση.
Στο παγωμένο πολιτικά πλανήτη Ελλάδα, τα κυρίαρχα όντα της κομματικής πανίδας αφού κατανάλωσαν και το τελευταίο δείγμα ιδεολογικοπολιτικής χλωρίδας, αφού ρήμαξαν τα πάντα, προσπαθούν τώρα να επιβιώσουν κάποια από αυτά νωθρά, δυσκίνητα και ογκώδη.
Πραγματικά μαμούθ του πολιτικοκυβερνητικού ωχαδερφισμού δεν έχουν καμία πιθανότητα επικράτησης σε αυτό τον παγετώνα. Κάποια άλλα φαινομενικά ευέλικτα αρπακτικά του αντιπολιτευόμενου πολιτικού φαταουλισμού ελαχιστοποιούν τις δικές τους πιθανότητες, όσο εξαντλείται η πολιτική τους λεία. Είναι καταδικασμένα να πεθάνουν από πείνα. Τα δε απομεινάρια της εποχής των πολιτικών δεινοσαύρων είναι αδύνατον να αντέξουν έναν ακόμα παγετώνα. Από τερατόσαυροι συρρικνώθηκαν σε ιγκουάνα και αντικρίζουν το τέλος τους.
Όσο για το αύριο, την ελπίδα; Αυτή δεν βρίσκεται πάνω αλλά κάτω από τους πάγους. Μέσα στο χώμα, στα βάθη της θάλασσας. Μέσα στην κοινωνία, στα βάθη της συνείδησης μας.
Οι πάγοι κάποια στιγμή θα λιώσουν. Και εμείς, εσείς, τα παιδιά όλου του κόσμου θα είναι εκεί. Σπόροι ανανέωσης, ελπίδας, ιδεών, οραμάτων, αγώνων, κινημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.