Τετάρτη, Οκτωβρίου 31, 2007

Η άλλη πλευρά του λόφου. ( ….αν ακόμα υπάρχει τέτοιος λόφος… δηλαδή )


«Αυτό … το αν χάσω να πουλήσω ψυγείο στους Εσκιμώους, τι το 'θελα;»
Αυτή η εξαιρετικά ευρηματική ατάκα από την διαφήμιση του ΟΠΑΠ ″Πάμε στοίχημα″ ίσως και να μην είναι πλέον τόσο αστεία. Ίσως ήδη να τοποθετείται στην άλλη πλευρά της όχθης την καθόλου χιουμοριστική και μάλλον εφιαλτική για το περιβάλλον.
Ίσως να το χρειαστούν τελικά το ψυγείο οι Εσκιμώοι!!!!
Φέτος το Καλοκαίρι σημειώθηκαν θερμοκρασίες ακόμα και 22ο C σε σημεία του Βόρειου Πόλου ενώ προχθές η θερμοκρασία κοντά στην Αλάσκα σκαρφάλωσε στους 15ο C πάνω φυσικά από το μηδέν.
Μόνο φέτος στον Βόρειο Πόλο έλιωσε πάγος ίσος με την έκταση της Γαλλίας γεγονός που έκανε ακόμα και τις πολικές αρκούδες να χάσουν την χειμερία ανάπαυση τους.
Μόνο ένα άγριο θηρίο σε ετούτη την πλάση δεν φαίνεται να χάνει με τίποτα τον ύπνο του και να ζει στην πρόσκαιρη μακαριότητα του: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Η αιτία του κακού!!!
Οι Εσκιμώοι ζεσταίνονται και εμείς χορεύουμε τον χορό της βροχής διψασμένοι. Οι πολικές αρκούδες ξαγρυπνούν και εμείς σιγοψηνόμαστε από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου που βρήκε δρόμο μέσα από την τρύπα του όζοντος.
Οι πάγοι λιώνουν, ο πλανήτης υπερθερμαίνεται και εμείς σχεδιάζουμε νέα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με ορυκτά καύσιμα που θα ζεστάνουν τη γη μας λίγο παραπάνω.
Ο πλανήτης καταστρέφεται και εμείς ανήμποροι καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο μόνος δρόμος είναι η αυτοκτονία, το χαρακίρι. Η μόνη λύση είναι να τον ξεκάνουμε τον γαλάζιο πλανήτη μια ώρα αρχίτερα να τελειώνουμε. Αμερικάνοι και Κινέζοι ανταγωνίζονται για το ποιος θα τα καταφέρει καλύτερα.
Μοιάζει η ιστορία με έναν εφιάλτη από τον οποίο δεν μπορούμε να ξυπνήσουμε με ένα video game στο οποίο από στιγμή σε στιγμή θα ακουστεί το game over και στο οποίο πρωταγωνιστές είμαστε εμείς οι ίδιοι. Ζούμε την απόλυτη παράκρουση!
Κάθε στιγμή κάθε λεπτό αποτελεί αυτή η τρέλα συστατικό στοιχείο της καθημερινότητας μας.
Σταθήτε για λίγο. Κοιτάξτε γύρω σας. Συνειδητοποιήστε τι κάνουμε. Πως εγκληματούμε και εμείς με τις δικές μας δυνάμεις εις βάρος του δικού μας μικρο-περιβάλλοντος.
Λόφοι ολόκληροι εξαφανίζονται από παράνομες και εκτεταμένες εκσκαφές. Οικόπεδα εμφανίζονται εκεί όπου ποτέ δεν υπήρχαν. Κάντε την διαδρομή Τσαΐρι – αεροδρόμιο και θα καταλάβετε. Ρέματα μπαζώνονται σε όλο το νησί. Ακόμα και το ιστορικό ρέμα του Ροδινιού δεν γλίτωσε.
Ανεξέλεγκτες παράνομες χωματερές δημιουργούνται εδώ και εκεί από ασυνείδητους. Προχθές ξέσπασε πολύ μεγάλη φωτιά σε μια τέτοια χωματερή στα παλιά λατομεία Κοσκινού.
Οι αμμόλοφοι του νησιού μας σιγά σιγά εξαφανίζονται.
Δασικές εκτάσεις συστηματικά αποψιλώνονται και στη θέση τους ξεφυτρώνουν βίλες.
Τα υπόγεια νερά εξαντλούνται. Οι ελεύθερες εκτάσεις γύρω από τα αστικά κέντρα οικοπεδοποιούνται, κτίζονται και τσιμεντοποιούνται με καταπληκτικές ταχύτητες. Επιβάτες στο τρελό όχημα του πλουτισμού, του καταναλωτισμού, της επίπλαστης ανάπτυξης,πήραμε την κατηφόρα ξεχνώντας να ελέγξουμε τα φρένα.
Μάταια οι ανύπαρκτοι, υποστελεχωμένοι, άτολμοι και πολλές φορές διαβρωμένοι από τα συμφέροντα ελεγκτικοί μηχανισμοί προσπαθούν να ανασχέσουν την πορεία προς τον όλεθρο και την καταστροφή. Και πώς να το πράξουν άλλωστε; Εδώ και πολύ καιρό δεν αποτελούν πλέον δύναμη αντίρροπη με την ανευθυνότητα και την ασυδοσία. Εδώ και πολύ καιρό σκάλωσαν πίσω από την παρανομία και μεταβλήθηκαν σε ρυμουλκούμενο όχημα ενός τρελού φορτηγού που οδηγείται από θλιβερά τρωκτικά που ροκανίζοντας το περιβάλλον ροκανίζουν την ζωή μας.


Υ.Γ (ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΙΟΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΡΟ ΝΑ ΞΟΡΚΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ Ο ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΜΑΣ (ΧΑΡΙΣ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ ΤΟΥ) ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΚΡΙΖΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΡΑΖΩΣΕΙ. )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.