Τετάρτη, Οκτωβρίου 31, 2007

Η κοινωνία των … πόλων !!! (και ουχί των πολλών)


Και ξαφνικά οι πόλοι!!
Όχι βέβαια ο Βόρειος και ο Νότιος. Όχι αυτοί που ξεπαγώνουν και μικραίνουν.
Άλλοι που θεριεύουν και παγιώνουν μια διόλου ευχάριστη κατάσταση στις κοινωνίες των ανθρώπων.
Κοινωνίες των πόλων!!!
Κοινωνίες των κομμάτων. Κόμματα των πόλων.
Ο πόλος των πράσινων Καπιτα-Ληστών και ο πόλος των Γαλάζιων κυβερνητικών ″Ληστών″ (με την λαϊκή βούληση υποτίθεται) της εξουσίας. Όχι καθόλου δεν την αγόρασαν αυτή την εξουσία!! Έτσι αυθόρμητα τους την χάρισε ο εργάτης, ο οικοδόμος, ο ξενοδοχοϋπάλληλος, ο συνταξιούχος. Έτσι αυθόρμητα χωρίς να εξαγοραστεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η συνείδηση του.
Κοινωνίες των πόλων!!!
Του Γιώργου, του Ευάγγελου και εσχάτως του τρίτου Σκανδαλιδικού πόλου. Κοινωνίες των πόλων!!!
Του περιβάλλοντος από τη μία, όλων αυτών που πασχίζουν για τη σωτηρία του και των εκατομμυρίων καμένων στρεμμάτων γης από την άλλη.
Του Ασωπού ποταμού από τη μια που ξερνά το εξασθενημένο χρώμιο των βιομηχανιών μολύνοντας το νεράκι των ανθρώπων και του Σουφλιά από την άλλη που αρνείται την δημιουργία ξεχωριστού Υπουργείου Περιβάλλοντος ξερνώντας άγνοια, αδιαφορία και άρνηση για το σημαντικότερο πρόβλημα της πατρίδας μας.
Κοινωνίες των πόλων!!!
Κοινωνίες που φτιάχνουν μπασκετμπολίστες είδωλα τα οποία αμείβονται με 3,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για να βάζουν την μπάλα στο καλάθι (πρόσφατη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό). Κοινωνίες του Ροναλντίνιο που θα τσεπώσει 80 εκατομμύρια ευρώ για να παίξει σε άλλη ποδοσφαιρική ομάδα. Κοινωνίες που ανέχονται και αντέχουν την αδυναμία ενός παιδιού με κινητικές δυσκολίες να πάει στο σχολείο του να παρακολουθήσει τα μαθήματα του γιατί δεν υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο όχημα για άτομα με ειδικές ανάγκες. Ναι εδώ στη Ρόδο! Ναι στον δικό μας Δήμο.
Κοινωνίες των πόλων!!!
Κοινωνία της Εμπορικής, του Καζίνο, της μαρίνας, των επενδύσεων και των 20 δις δραχμών αλλά και κοινωνία των ανθρώπων που έχασαν το νεογέννητο αγοράκι τους γιατί στο Νοσοκομείο της Ρόδου δεν υπάρχει εντατική μονάδα για νεογνά και αυτό έπρεπε να μεταφερθεί μετά τη γέννα σε Νοσοκομείο των Αθηνών.
Κοινωνίες των πόλων!!!
Από την μια η κοινωνία των ολοένα αυξανόμενων κερδών, των μεγάλων επιχειρήσεων, η κοινωνία του υπερκέρδους για τις τράπεζες και από την άλλη η κοινωνία των εργατών με τα χαμηλά ημερομίσθια, των 2 εκατομμυρίων φτωχών της χώρας μας και των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ, το ΤΑΞΥ, το ΤΕΒΕ, το Δημόσιο που περιμένουν μείωση των συντάξεων, αύξηση των εισφορών, περικοπές στο εφάπαξ σύμφωνα με την μελλούμενη Αλογοσκούφιας έμπνευσης μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.
Τίποτα από όλα τα προηγούμενα δεν είναι καινούριο! Προφανώς!
Παραβιάσαμε έχω την εντύπωση ανοιχτές θύρες. Αυτό κάναμε.

Απλώς για άλλη μια φορά αναρωτιέται κανείς αν αυτό στο οποίο συμμετέχει , διαμορφώνει και συντηρεί είναι μια κοινωνία των πόλων ή μήπως πρόκειται και μια κοινωνία των κώλων!!! (και μάλιστα των βολεμένων).
Γιατί αν ισχύει το δεύτερο τότε μάλλον σε βόθρο κολυμπάμε. Καλά μακροβούτια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.