Τρίτη, Αυγούστου 21, 2007

Εκλογές λοιπόν…!!!!!


Εκλογές express. Κάτι στα γρήγορα. Εκλογές Fast food.
Ο κύβος ερίφθη. Εκλογές Knorr δηλαδή. Νερόβραστες.


Λίγο αλάτι ομολόγων, λίγο λαδάκι από κουμπάρου χέρι, μερικές μπαγιάτικες υποσχέσεις, ξαναζεσταμένες και ψεύτικες επικλήσεις εθνικών αναγκαιοτήτων, ασθενής μνήμη, ίσως και επιλεκτικά αδύναμη, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την τελευταία τριετία, ένας ανεκτικός Πρόεδρος Δημοκρατίας, ένα ‘’ελαστικό’’ σύνταγμα, μια ημερομηνία και ένας κύβος Knorr για νοστιμιά.
Αυτή είναι η συνταγή για τις εκλογές των μεταρρυθμίσεων που πρέπει οπωσδήποτε να συνεχισθούν!!!
Ανάθεμα αν γνωρίζει έστω και ένας πολίτης εκτός από τον πρώτο της χώρας ποιες είναι αυτές οι μεταρρυθμίσεις και προς τα πού μας πάει το γαλάζιο τρένο της νέας διακυβέρνησης.
″Μαζί φτάσαμε ως εδώ″ μας συγχαίρει ο Πρωθυπουργός. Ναι αλλά στην διαδρομή αγνοήσατε κύριε Καραμανλή τις φωνές μας. Σταματήστε!!! Ανοίξτε να κατέβουμε!!! Φωνάζαμε …μάταια. Στου κουφού την πόρτα…
″ Μαζί θα συνεχίσουμε μας διαβεβαιώνει ο σύζυγος της Νατάσας και πατέρας των διδύμων. Πού να πάμε άνθρωπε μου; Χωρίς φράγκο στην τσέπη; Πνιγμένοι στα δάνεια; Με δύο και τρεις δουλειές για να ζήσουμε; Πού να τις αφήσουμε; Είναι ώρα για κρουαζιέρες με τρελούς ρυθμούς ανάπτυξης, ταξίδια συγκλίσεων με τις ευρωπαϊκές οικονομίες και εξερευνήσεις σε ισοσκελισμένους ισολογισμούς;
Θες να πας κάπου; Πήγαινε! Εμάς τι μας τραβολογάς; Τι σχέση έχουμε εμείς οι μεροκαματιάρηδες, οι μισθοσυντήρητοι και οι συνταξιούχοι με όλα αυτά;
Το έχουμε ξανακάνει το ταξίδι. Πριν χρόνια. Με το τρένο της αλλαγής! Εκείνο το…πρασινάκι, το θυμάσαι;
Δεν κατάλαβα δηλαδή. Του ρίξατε ένα βάψιμο, κάτι προς γαλάζιο, βάλατε το τιμόνι δεξιά το ονομάσατε τρένο των μεταρρυθμίσεων και ψάχνετε για καινούρια κορόιδα; Αστο ρε Πρόεδρε. Πάρε την οικογένεια σου, τους φίλους σου και τα γαλάζια παιδιά σου και καλό ταξίδι.
Εγώ δεν θα πάρω. Τα βαρέθηκα τα ταξίδια σας. Άσε που μονίμως εγώ τα πληρώνω… Και εσείς εις υγείαν του κορόιδου του λαού!
Άσε ρε Πρόεδρε δε μασάμε.
Τώρα θέλω και εγώ να ζήσω. Σαν άνθρωπος σε ένα κράτος δημοκρατικό, ένα κράτος δικαίου, ένα κράτος αποκεντρωμένο, ανθρώπινο, ένα κράτος χωρίς λαμόγια, κουμπάρους, καρτέλ, υποκλοπές, ομόλογα, απαχθέντες Πακιστανούς, πραίτορες αστυνομικούς, με σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία, παιδικούς σταθμούς.
Γι’αυτό σου λέω Πρόεδρε. Άστο καλύτερα. Δεν ταιριάζουν τα όνειρά μας.
Άσε που στις 16 του Σεπτέμβρη έχω προγραμματίσει εκδρομή για αναδάσωση.
Για τα καμένα ρε γαμώτο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.