Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 13, 2007

Εκλογές λοιπόν…!!! Νο 2


ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ….. ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ….
Μελοποιημένο ως γνωστόν από τον Γιάννη Μαρκόπουλο. Ο Δεξιός ″σύντροφος″ (συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Ν.Δ.) μας εμπνέει στο δεύτερο κατά σειρά σχόλιο για τις εκλογές. \
Το πρώτο δημοσιεύθηκε την προηγούμενη Κυριακή.
Για να γράψουμε βέβαια όλη την αλήθεια, αφορμή για το σημερινό σχόλιο (και μόνο αφορμή) απετέλεσε το άρθρο του πρώην Υπουργού Κου Κοσμά Σφυρίου στο οποίο γινόταν ακριβής καταγραφή των χρόνων διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ. με αναφορά μάλιστα στους διατελέσαντες Πρωθυπουργούς από το ΄74 έως σήμερα.
18 χρόνια ΠΑΣΟΚ, 15 χρόνια Ν.Δ.
Σχεδόν ισοσκελισμένος ο ισολογισμός του πράσινου με το γαλάζιο. Απίστευτα μονότονη αλλαγή χρωμάτων.
Απελπιστική διχρωμία που καταντά με την πάροδο των χρόνων και των δεκαετιών πολιτική αχρωματοψία. 33 χρόνια παραγωγής πλούτου για λίγους και φτώχιας για πολλούς.
33 χρόνια μάσας για Δεξιούς και Σοσιαλιστές.
Εξουσία και θέση. Θέση και κονόμα. Τον ρήμαξαν τον τόπο.

Γενικεύσεις και γενικολογίες θα μου πεις αγαπητέ μου αναγνώστη. Αν είσαι μισθοσυντήρητος ή χαμηλοσυνταξιούχος ή άνεργος, αρκεί να κοιτάξεις την τσέπη και το πορτοφόλι σου, τις κάρτες και τα δάνεια σου για να διαπιστώσεις του λόγου το αληθές.
Σου θυμίζω λίγα από την ένδοξη μεταπολιτευτική διαδρομή της γαλαζοπράσινης Ελλάδας. Μιας διαδρομής απίστευτης από το βρώμικο ΄89 έως το σεμνό, ταπεινό και ύποπτο 2007.
Από τα πάμπερς στις easy up βαλίτσες.
Από τους Κοσκωτάδες και τους Κουτσόγιωργες στους Πρινιωτάκηδες και τους Τσιτουρίδηδες.
Από την Τράπεζα Κρήτης στην J.P.Morgan και τους διεθνείς επενδυτικούς οίκους ανοχής υπόπτων κεφαλαίων και πολιτικής διαφθοράς.
Από τους δικαστές με τα ″γουνάκια″ στους ″αδέκαστους″ δικαστές των διαρροών πορισμάτων όπως αυτό του Ζορμπά αλλά και των άλλων επιλεκτικών διώξεων (αυτή του Γιάννη Παπακωνσταντίνου) σε προεκλογική περίοδο
Από τις απευθείας ολοήμερες τηλεοπτικές μεταδόσεις των ειδικών δικαστηρίων στις σύγχρονες τηλεοπτικές δίκες των βραδινών δελτίων ειδήσεων. Από τα Παπανδρεϊκά ζεϊμπέκικα της Ρίτας στο Καραμανλικό πόρισμα-συρτάκι του ΖΟΡΜΠΑ.
Από την οικογένεια Καραμανλή στην οικογένεια Παπανδρέου και πάλι στην οικογένεια Καραμανλή με μόνιμη εφεδρεία το σόι Μητσοτάκη και μόνη εξαίρεση την οκταετία Σημίτη (αυτός τους ξέφυγε).
18 χρόνια οι Πράσινοι και 15 χρόνια οι Γαλάζιοι. Μας έπρηξαν… τα ψηφοδέλτια! Μας ζάλισαν την … κάλπη! 33 ολόκληρα χρόνια! Χαΐρι και προκοπή δεν είδε αυτός ο λαός.
Οι εκλογές στις 16 του Σεπτέμβρη ίσως και να είναι μια καλή ευκαιρία. Μια χρυσή ευκαιρία να τους γράψουμε όλους στα … ζαβαρακατρανέμια μας που θά 'λεγε και ο ″σύντροφος″ Μαρκόπουλος. Ο ″σύντροφος Επικρατείας″.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.