Τρίτη, Απριλίου 03, 2007

Η ″Ν.Δ. ENTERTAINMENT″ παρουσιάζει!!!



Μετά τις ιστορικές υπερπαραγωγές του HOLLYWOOD όπως ″Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος″, ″Οι Αδιάφθοροι″, ″Η Συμμορία των έντεκα″ και πολλές άλλες, η άλλη πλευρά του Ατλαντικού – η Ευρώπη – μπαίνει ανταγωνιστικά και δυναμικά στον χώρο του θεάματος.
Η έκπληξη έρχεται από μια μικρή μεν χώρα, την Ελλάδα, με μεγάλη όμως παράδοση στο θέαμα, αν σκεφτεί κανείς το θέατρο σκιών που παίζεται χρόνια σε αυτή την χώρα, και την εκατονταετή σχεδόν ιστορία της πιο γνωστής ″σκιώδους″ φιγούρας του Καραγκιόζη που έχει συνδυαστεί με τα θεσμοθετημένα πλέον ανά τετραετία ″καραγκιοζιλίκια″, τις γνωστές τοπικές εορτές.
Οι βάσεις του Ελληνικού Κινηματογραφικού θαύματος μπήκαν αναμφίβολα στην δεκαετία του ’80 από τις πρωτοεμφανιζόμενες τότε εταιρείες ANDREAS FILMS και PASOK PRODUCTIONS.
Στην αρχή ήταν οι κωμωδίες ″Σοσιαλισμός και πάνω τούρλα″, ″Ο χοντρός και τα Πάμπερς″, ″Η Αεροσυνοδός″, ″Ο Γέρος, το Νινί και η Βίλα″, ″Ο Σιδερένιος″ και πολλές άλλες!!!
Τότε έγιναν και οι πρώτες προσπάθειες για κάποιες επικές παραγωγές όπως ″Οι Πρασινοφρουροί″, ″Το Αιγαίο φλέγεται″, ″Η ΕΟΚ, το ΝΑΤΟ και το Συνδικάτο″. Δεν έλειψαν βέβαια και τα δράματα. Θυμόμαστε όλοι τις καταπληκτικές ερμηνείες στα ″Βρώμικα Γουνάκια″, ″Το βρώμικο ’89″ με αποκορύφωμα την δραματική υπερπαραγωγή ″Η μεγάλη αρπαχτή″ που γυρίστηκε με σκηνικό το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Στα χνάρια αυτών των πρωτοπόρων έχτισαν αργότερα οι διάδοχοι τους το σύγχρονο θαύμα του ελληνικού θεάματος που έγινε ο φόβος και ο τρόμος του Hollywood. Το καθοριστικό βήμα κάνει η ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Α.Ε. που μεταφέρει τα κινηματογραφικά studios από την Χαριλάου Τρικούπη, στην Ρηγίλλης. Το μοντάζ και η τελική επεξεργασία εξακολουθεί να γίνεται στα εργαστήρια του Μαξίμου.
Επί τρία χρόνια ο Πρόεδρος της εταιρείας γυρίζει την κινηματογραφική υπερπαραγωγή ″ Ο Δράκουλας των Ρηγιλλίων″ που δεν είναι τίποτα άλλο από την αυτοβιογραφία του!
Νέα ταλέντα έρχονται στο προσκήνιο! Ντόρα, Κυριάκος, Αλογοσκούφης, Μάνος, Σαμαράς Κατσίκης. Τότε πρωτοεμφανίζεται και ο ταλαντούχος μικρός Κωστάκης στον ρόλο του λούστρου.
Για ένα διάστημα ο ανταγωνισμός μεταξύ των κυρίαρχων κινηματογραφικών εταιρειών παραγωγής της PASOK PRODUCTIONS και της ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Α.Ε. λειτουργεί θεαματικά υπέρ της βελτίωσης του τελικού προϊόντος. Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην βιομηχανία του θεάματος τρώνε με χρυσά κουτάλια!!
Και εκείνη ακριβώς την πιο χρυσή στιγμή, όταν τα βλέμματα όλου του κόσμου ήταν στραμμένα σε τούτη τη μικρή χώρα για την απονομή των Ολυμπιακών κινηματογραφικών βραβείων του 2004 από την Ελληνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κινηματογράφου, εκείνη ακριβώς τη στιγμή κάνουν την εμφάνιση τους ″Οι Επαγγελματίες″. ″Απογράφουν″, ″μεταρρυθμίζουν″, ″καθαρίζουν″ και κυρίως υπόσχονται νέες συγκινήσεις στην μεγάλη οθόνη.
Νέες σύγχρονες πιο οργανωμένες εταιρείες παραγωγής στήνονται σε χρόνο ρεκόρ.
Ν.Δ. ENTERTAINMENT, OMOLOGA MOVIES αλλά και η TSITOURIDIS PICTURES, φέρνουν την Άνοιξη στον χώρο του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Για πρώτη φορά μέσα σε τρία χρόνια αναπτύσσεται τέτοια παραγωγή και σε τόσο μεγάλη ποικιλία. Στην αρχή τα ενδιαφέρον του κοινού εστιάζεται στις νέες αστυνομικές παραγωγές.
Στην αρχή η υπερπαραγωγή με τίτλο ″Υποκλοπές – Άκου το τηλέφωνο μου″ σπάει ταμεία. Ακολουθεί η μεγάλη επιτυχία ″Οι Πακιστανοί″ και μετά έρχονται και άλλες όπως η ″ C.I.A Airways ″, ″Οι κουκουλοφόροι″, ″Συμμορία των ομολόγων″, ″Ληστές των ταμείων″.
Αλλά και οι κοινωνικές παραγωγές δεν αφήνουν αδιάφορο το κοινό. Στις αίθουσες προβάλλεται ″Η Χειρουργός Νατάσα″, ″Ο Ανιψιός″, ″Ο Ανεπάγγελτος″, ″Οι ανεύθυνοι″, ″Ράσα στη λάσπη″ και οι ″Βρώμικοι Δικαστές″.
Τεράστιο σουξέ σημειώνουν και τηλεοπτικές σειρές όπως ″Οι Κουμπάροι″, ″Σεμνότης και Γοητεία″, ″και ″Η Τόλμη και Ταπεινότητα″.
Γίνονται και μάλιστα με πολλή επιτυχία και τα πρώτα δειλά βήματα στον ″Ερωτικό Κινηματογράφο″. Οι θεατές απολαμβάνουν τις πονηρές ″Ντόρα και Κοντολίζα″, την ″Βίλα του Εκπροσώπου″, την τρισδιάστατη ″Άπληστοι Χρηματιστές – Έκφυλες Διοικήσεις″ και την υπέροχη ″Αθώες Διοικήσεις – Βρώμικα Ομόλογα″.
Και η παραγωγή συνεχίζεται… επί της οθόνης!!! ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/5/07 01:36

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΤΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
    http://underinformation.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. gia tin perisos kanelli kai sia amalgamation productions den grafeis tipota.....
    giati re sintrofe? giati?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. oute gia tin sin xeftila productions grafeis kati tis!!
    valtos eisai

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.