Τετάρτη, Δεκεμβρίου 06, 2006

ΑΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΑ!!!

Δεν είναι ΝΤΡΟΠΗ αλλά μάλλον υποχρέωση μιας σοβαρής κυβέρνησης να έχει μια σταθερή οικονομική πολιτική.
Δεν είναι ΝΤΡΟΠΗ να μην μπορείς να ικανοποιήσεις όλα τα αιτήματα των εργαζομένων λόγω μιας κακής οικονομικής συγκυρίας.
Δεν είναι ΝΤΡΟΠΗ να διατυπώνεις προσερχόμενος σε διάλογο μια διαφορετική άποψη από αυτήν που διατυπώνει κάποιος άλλος ο οποίος διαδηλώνει στο δρόμο.
Δεν είναι ΝΤΡΟΠΗ να είσαι ειλικρινής με τον λαό τον οποίο καλείσαι να υπηρετήσεις.

Είναι όμως ΝΤΡΟΠΗ να αποφεύγεις συστηματικά τον διάλογο και την διαπραγμάτευση με μια από τις μεγαλύτερες ομάδες εργαζομένων όπως οι εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Είναι ΝΤΡΟΠΗ ο Πρωθυπουργός της χώρας την ώρα που απορρίπτει πρόταση για συνάντηση με τους δασκάλους, να συζητά με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο για την ύλη των σχολικών βιβλίων.
Είναι ΝΤΡΟΠΗ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να θεωρεί λαϊκισμό την πιθανή ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων των δασκάλων.
Είναι ΝΤΡΟΠΗ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να θεωρεί ότι επενδύοντας στην παιδεία και δίνοντας μισθούς αξιοπρεπείς στους δασκάλους υποθηκεύουμε το μέλλον του τόπου αντί να πιστεύει ακράδαντα ότι επενδύουμε στο αύριο των παιδιών μας.
Είναι ΝΤΡΟΠΗ όχι μόνο να μην σε ενδιαφέρει η καταπάτηση της αξιοπρέπειας του δασκάλου αλλά και να την επιδιώκεις.
Είναι ΝΤΡΟΠΗ να μην αναγνωρίζεις και να μην σέβεσαι τον δάσκαλο των παιδιών σου και να τον αντιμετωπίζεις με σιδηρογροθιές και χημικά.
Είναι ΝΤΡΟΠΗ να ζεις σε μια χώρα όπου θεωρείται προνόμιο το γεγονός ότι ο δάσκαλος διορίζεται αμέσως μετά την αποφοίτηση του από το Πανεπιστήμιο.
Είναι ΝΤΡΟΠΗ να ζεις σε μια χώρα στην οποία όπως παραδέχεται επίσημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κανένας άλλος Έλληνας, μεταξύ των οποίων ο συνταξιούχος των 300 ευρώ δεν διανοήθηκε ποτέ να ζητήσει αύξηση πάνω από 40%. Είναι ΝΤΡΟΠΗ να ζεις σε μια χώρα όπου ο απόφοιτος πανεπιστημίου που βρίσκει δουλειά στον ιδιωτικό τομέα παίρνει ακόμα λιγότερα λεφτά από τον πρώτο μισθό πείνας του δασκάλου και αυτό να χρησιμοποιείται ως επιχείρημα κατά των εκπαιδευτικών.
Είναι ΝΤΡΟΠΗ για μια Κυβέρνηση να επιδιώκει μόνιμα και σταθερά με εμπρηστικές και διχαστικές δηλώσεις να οδηγήσει σε κατά μέτωπο σύγκρουση τις διάφορες κοινωνικές ομάδες εφαρμόζοντας το πανάρχαιο ″διαίρει και βασίλευε″.

Είναι τέλος βέβαιο πως είναι πολύ μεγαλύτερη ΝΤΡΟΠΗ να είσαι ένας ″επιτυχημένος″ αλλά αλαζόνας κυβερνήτης από το να είσαι ένας λιγότερο επιτυχημένος υπηρέτης των λαϊκών συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.