Πέμπτη, Μαΐου 26, 2011

ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ - Greeklish No More ! Μόνο Ελληνικά !

Μια "εθνική" πρωτοβουλία από την ομάδα της καθημερινής τηλεοπτικής εκπομπής του ΑΝΤ1 "Ράδιο Αρβύλα" για διάσωση της ελληνικής γλώσσας που αξίζει να προβληθεί, αλλά πάνω απ'όλα αξίζει να προσπαθήσουν οι πάντες να εφαρμόσουν το μήνυμα της καμπάνιας: Η ελληνική γλώσσα κινδυνεύει άμεσα από την χρήση των λεγόμενων "greeklish", στην γραφή των ηλεκτρονικών υπολογιστών, βασικά στα μηνύματα των Ελλήνων ηλικίας κάτω των 35 ετών, σε chat, sms, στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης κλπ. Δηλαδή χρησιμοποιούν τον ελληνικό προφορικό λόγο με αγγλική γραφή.


3 σχόλια:

  1. Καλό το βλέπω. Καλύτερα ελληνικά με λάθη παρά γκρικλις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΕΤΆΡΤΗ, 27 ΙΟΥΛΊΟΥ 2011

    Πιστοποιημένη Ποιότητα, Από Το Νησί Των Ιπποτών
    Τα καλά νέα, σήμερα, έρχονται από τη Ρόδο. Τέσσερις συνάδελφοι και δύο φροντιστήρια, προστέθηκαν στο (ολιγομελές, αλλά απολύτως ποιοτικό και γοργά αναπτυσσόμενο), club των πιστοποιημένων.

    Από καρδιάς συγχαρητήρια στον Χρήστο Μπάρδο, στον Μιχάλη Πανάγο, στον Μιχάλη Ζυριχίδη και στον Κωνσταντίνο Κωλέτση. Από καρδιάς συγχαρητήρια και στους μαθητές του εκπαιδευτικού οργανισμού "Πλεονέκτημα Αριστείον", στη Ρόδο και στην Ιαλυσό, οι οποίοι, από σήμερα, δικαιούνται να γνωρίζουν και να υπερηφανεύονται, διότι φοιτούν σε δύο φροντιστήρια όπου το εκπαιδευτικό έργο ελέγχεται, μετριέται και αξιολογείται καθημερινά.

    Αργά αλλά σταθερά, δημιουργείται ένα σύνολο πιστοποιημένων εκπαιδευτικών μονάδων που απλώνονται σε όλην την Ελλάδα.
    Είναι βέβαιο, ότι από αυτά τα φροντιστήρια, αύριο, θα ξεπηδήσουν πρωτοποριακές ιδέες και γόνιμες συνεργασίες, οι οποίες θα οδηγήσουν τον κλάδο σε ένα ασφαλές, χαρούμενο και δημιουργικό, αύριο.

    Συνάδελφοι, συγχαρητήρια!
    ΑΘΗΝΑ
    ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΜΟΙΡΑΔΑΚΗΣ
    ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΦΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/2/12 10:49

    ΡΣΑΜΙΩΤΑΚΓ ΚΩΣΤΑ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΛΜΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΜΠΟΡΑΓΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΣΤΕΛΟΥΜΕ ΜΥΝΗΜΑ ?

    ΕΒΓΛΑΛΑΤΕ ΤΗ ? ΓΙΑΤΙΣ ??

    ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΗΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΥΝΗΜΑ ΑΠ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑίΣΧΟΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.