Παρασκευή, Οκτωβρίου 28, 2011

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ













































Από επεισόδια και εντάσεις χαρακτηρίστηκαν οι φετινοί εορτασμοί για την 28η Οκτωβρίου με αποκορύφωμα την ακύρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης της Θεσσαλονίκης. Στη Ρόδο, σημειώθηκαν επεισόδια στην καθιερωμένη παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη από ομάδες αγανακτισμένων πολιτών, οι οποίοι διέσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και κινήθηκαν εναντίον της εξέδρας των επισήμων, όπου βρισκόταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, οι βουλευτές Δημήτρης Κρεμαστινός του ΠΑΣΟΚ και Μίκα Ιατρίδη της ΝΔ, ο περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης και ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Η παρέλαση διεκόπη και οι επίσημοι αποχώρησαν με την προστασία της αστυνομίας και μετέβησαν στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στη Κάλυμνο δεν τόλμησε κανένας πολιτικός να εμφανιστεί στη παρέλαση πλην του δημάρχου Δημήτρη Διακομιχάλη, ποθ με τις λοιπές τοπικές αρχές παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις. Ομάδα αγανακτισμένων κρατούσε πανό με το ‘Κάτω οι κλέφτες’ και το ‘Δεν τα φάγαμε μαζί’. Ο βουλευτής Γιώργος Κασσάρας μετά τις απειλές που είχε δεχθεί, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος, δεν τόλμησε να εμφανιστεί.
Στην Κω δεν σημειώθηκαν αντιδράσεις, όμως, παρόλα αυτά οι μαθητές των Λυκείων της Κω δεν γύρισαν προς την πλευρά των επισήμων τα βλέμματα τους, ενώ το Λύκειο Ελληνίδων την στιγμή που πέρασε μπροστά από τους επισήμους σήκωσε μαύρο μαντήλι κατεβάζοντας την ελληνική σημαία... Απέναντι από τους επισήμους υπήρχαν σε πανό τα συνθήματα ''όταν η αδικία γίνεται καθεστώς η αντίσταση γίνεται καθήκον'', ''όχι στην εξαθλίωση'' & ''όχι στην νέα κατοχή''. Από τα σχολεία το μόνο που δεν παρέλασε ήταν το ΕΠΑΛ λόγω της κατάληψης που συνεχίζεται.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/10/11 17:21

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΣΑ ΥΨΩΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΕΞΕΔΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ,ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΕΞΕΔΡΑ ΑΝΕΠΗΘΥΜΗΤΩΝ.....ΟΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΠΙΑ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ Ο ΛΑΟΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΩΣΙΑ ΑΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ.. ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ....ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/2/12 10:04

    Πρε Σαμιωτάκη γιατί έβγαλες τη φόρμα που σε στέλλουν μυνήματα απο τη κεντρική σελίδα του παλμού palmos-fm.gr...?

    Τώρα δεν εμπορούμε να σε στείλουμεν ένα μύνημα...


    ΞΑΝΑΒΑΡΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΣΤΕΛΛΑΜΕΝ ΜΥΝΗΜΑΤΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.