Τετάρτη, Αυγούστου 25, 2010

Πανσέληνος με Μανώλη Μητσιά - της Τζίνας Δαβιλά.


«Λούστηκε η αγάπη μου» στην αυγουστιάτικη πανσέληνο στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Καμείρου … με Μανώλη Μητσιά… Από τη δεκαετία του 60 που πρωτοηχογράφησε στην περίφημη COLUMBIA το «στην Ελευσίνα μια φορά» του Δήμου Μούτση, έλευσις έγινε όχι μόνο για το Μούτση, αλλά και για άλλους κολοσσιαίους έλληνες συνθέτες, όπως Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, Πάνου, Μικρούτσικο, Λοΐζο, Σαββόπουλο, Κραουνάκη, Ανδριόπουλο, Λεοντή, Σπανό, Τόκα και ποιητές όπως Γκάτσο, Ελύτη, Σεφέρη, Ρίτσο, Αναγνωστάκη, Καρούζο. «Το Γιουκαλίλι» ξεφώνιζαμε δύο τρεις μέσα στο πλήθος και ο Μητσιάς απλός, προσιτός, σεμνός, χαμογελαστός, όπως πάντα, απάντησε: «Πρώτα τη «Μαγιοπούλα» για τους Κυπρίους και μετά το δικό σας».

Καθάρια φωνή, με καταξιωμένους μουσικούς που γνωρίζουν πώς θα παίξουν τον Θεοδωράκη, το Χατζιδάκι… θεατρική ερμηνεία από τη Μάγδα Πένσου, λαμπερό φεγγάρι, με γαλαζο-ασημί φως στον αρχαιολογικό χώρο και το καλύτερο… δεν κυκλοφορούσε ούτε μπουκάλι νερό στα χέρια των θεατών! «Είναι οι καλύτεροι της Αθήνας και ίσως και της Ελλάδας», μου λέει για τους μουσικούς του, «γιατί ξέρουν πώς θα βγάλουν το χρώμα του κάθε δημιουργού. Έχουν ταλέντο, γνώση και μελετούν πολύ».


Σε άλλες συναυλίες πορτοκαλάδες, ποπ-κορν, σουβλάκια-ξυλάκια, πατατάκια… χαλούσαν τις στιγμές κάνοντας θόρυβο. Στον απλό άνθρωπο, ερμηνευτή της διπλανής πόρτας Μανώλη Μητσιά, δεν υπήρχαν αυτά, το κοινό παρακολουθούσε καθηλωμένο σιγοτραγουδώντας επιτυχίες 40 χρόνων. Δεν είδα καν καπνό τσιγάρου, υποθέτω επειδή ήμουν προσηλωμένη…
ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ:
http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=75&smid=400&ArticleID=3577&reftab=59&t=Πανσέληνος-με--Μανώλη-Μητσιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.