Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2010

Ρόδος: Αφιερωμένο στους (αν)αρμόδιους




Τα φοινικόδεντρα συνεχίζουν να πεθαίνουν αβοήθητα χωρίς να θάβονται αυξάνοντας με γεωμετρική πρόοδο τα κρούσματα.
Πιστεύουμε ότι η Ρόδος δε θα είναι ποτέ η ίδια χωρίς τα δέντρα αυτά. Τα φοινικόδεντρα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το φυσικό και δομημένο περιβάλλον του νησιού και ιδιαίτερα της πόλης της Ρόδου και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κληρονομιάς μας. Μπορεί κανείς να φανταστεί την Πλατεία Γ. Χαρίτου (100 χουρμαδιές) χωρίς τους φοίνικες; Μπορεί να φανταστεί όλα εκείνα τα σημεία που χρόνια συνηθίσαμε με τα δέντρα αυτά χωρίς αυτά; Πόσο κόστος άραγε θα έχει η αναπλήρωση με άλλα δέντρα; Θα είναι το κόστος αυτό μικρότερο από το όποιο κόστος για να διασώσουμε σήμερα τους φοίνικες ή να περιορίσουμε την καταστροφή; Τέλος, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο ερώτημα είναι εάν μπορούμε αύριο να πούμε στους συμπολίτες μας ότι κάναμε οτιδήποτε περνούσε από το χέρι μας για να περιορίσουμε ή να αναστρέψουμε την κατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΔΩ : http://ekokasseris.blogspot.com/2010/01/blog-post.html
...................................
Ο ΝΙΚΟΣ είπε...
Η ΜΟΝΗ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ "ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ" ΚΑΙ "ΑΡΜΟΔΙΩΝ" ΕΙΝΑΙ Ο ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΘΗΣΟΥΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΝΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΩΝ.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος30/1/10 11:30

    Η ΜΟΝΗ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ "ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ" ΚΑΙ "ΑΡΜΟΔΙΩΝ" ΕΙΝΑΙ Ο ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΘΗΣΟΥΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΝΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΩΝ.
    νικος.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.