Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2010

Ιθαγενείς και … ιθαγένειαΟ λευκός φοβάται τον μαύρο…
Ο γηγενής τον μετανάστη…
Ο καθώς πρέπει τον πρεζάκια…
Ο χριστιανός τον μουσουλμάνο…
Ο ένας φοβάται τον άλλον…
Και όλοι τους εαυτούς μας… (
και μαζί το νομοσχέδιο για την χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες)
Φόβος!!! Μια παλιά καλή συνταγή.
Φόβος!!! Εργαλείο αυτών που διαθέτουν την γνώση με στόχο να ελέγξουν τους μη γνωρίζοντες.
Φόβος!!! Το μαύρο σύννεφο που κρύβει τον ήλιο της αλήθειας, της αυτογνωσίας, της σιγουριάς, της αισιοδοξίας και της δύναμης.
Φόβος!!! Αλάνθαστη διαδρομή εξουσιαστών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Φυσικά φαινόμενα στην αρχή, όπως η έκλειψη του ηλίου και της σελήνης, η παλίρροια, η φωτιά, οι εκρήξεις ηφαιστείων, οι σεισμοί και πολλά άλλα χρησιμοποιήθηκαν για να ελέγξουν, να ποδηγετήσουν, να υποδουλώσουν την ψυχή ολόκληρων λαών!
Ηγέτες, μύστες, ιερείς, αρχιερείς, στρατηγοί και στρατηλάτες, χιλιετίες ολόκληρες ελέγχουν τις μάζες ακουμπώντας στα πιο ταπεινά ένστικτα του ανθρώπου και κυρίως στον φόβο.
Αιώνες τώρα προβάλλουν κάθε είδους κόλαση και κολαστήριο ως την ύστατη τιμωρία, μετατρέποντας την ζωή των ανθρώπων σε μια θλιβερή, αβάσταχτη, φοβική καθημερινότητα.
Δένουν πισθάγκωνα ανθρώπινες υπάρξεις με τις αλυσίδες του φόβου και τις μετατρέπουν σε δούλους και εύκολα θύματα των άρρωστων ορέξεών τους.
Σκιά της πραγματικής του ύπαρξης ο σύγχρονος άνθρωπος δειλός, φοβικός, κουμπωμένος, χάνεται στην ασφάλεια ενός εικονικού κόσμου, δημιουργώντας ένα ψεύτικο πρόσωπο (FACE) στο ηλεκτρονικό βιβλίο (BOOK) της ζωής του. Εξαφανίζεται, βυθίζεται στην μοναξιά του φόβου του, υποκρινόμενος μια καλημέρα στον γείτονά του. διαλύονται έτσι οι συνεκτικοί δεσμοί της κοινωνίας και μηδενίζεται το πλεονέκτημα της δύναμης που προκύπτει από την συνένωση των πολλών.
Δημιουργείται και στη συνέχεια καλλιεργείται το πλέον πρόσφορο έδαφος στο οποίο και το αυγό του φιδιού θα εκκολαφθεί και τα άνθη του κακού θα ξεπροβάλλουν.
Εύκολα η μάζα, χυλός πλέον ζυμωμένος με το φόβο και πλασμένος από χέρια επικίνδυνων χιτλεριστών, θα απορρίψει κάθε τολμηρό βήμα εμπρός, θα δαιμονοποιήσει οποιεσδήποτε ουσιαστικές αλλαγές και καινοτόμες ιδέες. θα τρομάξει στη θέα του φυλετικού, θρησκευτικά και πολιτισμικά διαφορετικού, θα ενοχοποιήσει τον οικονομική μετανάστη.
Η μάζα, κουβαλώντας τον τρόμο της, θα αφεθεί και θα εναποθέσει τις τύχες της σε αυτούς που την αλυσόδεσαν με το φόβο και την άφησαν να ξεχάσει τι είναι η ομορφιά, τι είναι η ζωή, τι είναι το χαμόγελο, τι είναι η αγάπη, τι είναι ο άνθρωπος!!!
Θ’ αφεθεί σε αυτούς που πιθανότατα θα ζητήσουν και δημοψήφισμα επιβεβαίωσης του χειρότερου εφιάλτη της.
Tου φόβου της…
.......................
Η Σαϊτα είπε...
Ευγε !
............................
Maria says:
Μακάρι η πλειοψηφία των πολιτών να καταλάβαινε αυτούς του μηχανισμούς!! Σίγουρα τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά!!

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/2/10 16:56

    Maria says: Μακάρι η πλειοψηφία των πολιτών να καταλάβαινε αυτούς του μηχανισμούς!! Σίγουρα τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.