Τρίτη, Φεβρουαρίου 10, 2009

ΑΝΔΡΙΑΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ … Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !!! …


Ανδριάντες σύγχρονων πολιτικών ανδρών.
Δηλαδή παραχάραξη της ιστορίας αφού αυτή δεν γράφτηκε ακόμα.
Διαστρέβλωση της αλήθειας αφού αυτή είναι καθαρά υποκειμενική και στη καλύτερη περίπτωση αποτελεί μέρος μόνο της ιστορικής αλήθειας.
Ακύρωση της πλειοψηφίας αφού τα ορειχάλκινα αγάλματα των "εθνοσωτήρων" ποτέ δεν εκπροσωπούσαν και ούτε θα εκπροσωπούν από μόνα τους την μεγάλη πλειοψηφία του Ροδιακού λαού στον οποίο ανήκουν οι δρόμοι, τα πάρκα και οι πλατείες.
Ανδριάντες σύγχρονων πολιτικών ανδρών!
Δηλαδή βιασμός της αισθητικής αφού δεν διεκδικούν και βραβεία υψηλής τέχνης και τεχνικής. Φτύσιμο στον πολιτισμό αφού ποτέ η πολιτική δεν συνδυάστηκε με τον πολιτισμό σε αυτήν την χώρα.
Εγκληματική παράλειψη προβολής των πραγματικών αξιών της καθημερινής αγωνίας, του μόχθου και των αγώνων ενός ολόκληρου ΛΑΟΥ !!!
Προσβολή της συλλογικής μνήμης και διαγραφή ενός παγκόσμιου πολιτισμού χιλιετιών του ελληνικού πολιτισμού.
Σταλινικού τύπου εικαστική έκφραση της πολιτικής που χρησιμοποιεί ξεδιάντροπα την τέχνη. Ανδριάντες σύγχρονων πολιτικών!
Δηλαδή εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων.
Ενίσχυση του παγιωμένου δικομματικού στρουθοκαμηλισμού, προσπάθεια εξαφάνισης ένοχων επιλογών, λάθος πολιτικών, εγκληματικών παραλείψεων, απύθμενης ανευθυνότητας, διαπιστωμένης ανικανότητας δεκαετιών ολόκληρων από τα κόμματα που κυβερνούν τον τόπο από το ’74 μέχρι σήμερα!
Οι ανδριάντες του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ στον Άγιο Φραγκίσκο και σε λίγο του ιδρυτή της ΝΔ στο Ακταίον θα συμβάλουν σίγουρα στην αφύπνιση του συλλογικού υποσυνείδητου και στο ζωντάνεμα της μνήμης για αυτά που δεν έγιναν στον τόπο.
Για αυτούς που κατάντησαν την Ελλάδα μια τριτοκοσμική γωνιά της Ευρώπης.
Το ετσιθελικό στήσιμο των ανδριάντων από τα κομματικά πρασινογάλαζα στελέχη μας αναγκάζουν να ζητήσουμε ταπεινά συγνώμη από την ιστορία μας.
Συγνώμη από τον θεό Ήλιο,
Συγνώμη από τον ιερέα του ήλιου του Λαοκόοντα και τους γιούς του, συγνώμη από τον σοφό Κλεόβουλο τον Λίνδιο, από τους Ρόδιους φιλοσόφους Παναίτιο, Εκάτων, Ποσειδώνιο, Ανδρόνικο.
Από τους Ρόδιους ποιητές, τον Απολλώνιο, τον Πεισίνο, τον Πείσανδρο, τον Τιμοκρέοντα, τον Ανταγόρα, τον Σιμία.
Συγνώμη από τους Ρόδιους ιστορικούς συγγραφείς, τον Εργία, τον Σωσικράτη, τον Κάστωρα, τον Σωκράτη τον Ρόδιο, τον Ευαγόρα, τον Διόνυσο, τον Διοκλή, τον Ζήνωνα, τον Σωσικλή. Συγνώμη από τους Ρόδιους γλύπτες, τον Χάρη τον Λίνδιο, τον Αγήσανδρο, τον Αθηνόδωρο, τον Πολύδωρο.
Συγνώμη από τους Ρόδιους επιστήμονες, τον αστρονόμο Ίππαρχο, τον φυσικό Τιμοσθένη, τον μαθηματικό Γέμινο.
Από όλους τους μαθητές της σχολής του Αισχίνη.
Σας ζητάμε ταπεινά συγνώμη !!
Δεν ήρθε ακόμα η σειρά σας για να κοσμήσετε με τους ανδριάντες σας τις πλατείες και τους δρόμους της πόλης σας.
Της κόρης της Αλίας και του Ποσειδώνα.
ΣΥΓΝΩΜΗ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.