Παρασκευή, Φεβρουαρίου 22, 2008

ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΣΚΟΠΙΩΝ, ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;;;;ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΙΣ…………
…..ΠΑΣΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ ‘’ΔΙΑΡΡΟΙΑ’’ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ……
.
.
Ο/Η ο αλλος είπε...
Το 1992, μια από τις πιο πλακατζίδηκες παρέες της Θεσσαλονίκης (αυτή με τον γνωστό φωτογράφο Γιάννη-Αρκούδο-Κυριακίδη) θέλησε να κάνει μια πλάκα στον δημοσιογράφο Παντελή Σαββίδη. Τύπωσε λοιπόν ένα χαρτονόμισμα με τον Λευκό Πύργο, το οποίο εμφανιζόταν ως χαρτονόμισμα των Σκοπίων.
Η πλάκα είχε δραματική εξέλιξη, γιατί το "χαρτονόμισμα" διέρευσε από τα ουζερί των Λαδάδικων και έφτασε σε μια εφημερίδα της Θεσσαλονίκης όπου δημοσιεύτηκε ως πρόκληση των Σκοπίων.
Τρόμαξαν να μαζέψουν την γκάφα και η υπόθεση ξεχάστηκε.Έλα ντε όμως που Άνθιμος, Ψωμιάδης και λοιποί, πριν από μερικές μέρες εμφάνισαν πάλι την φωτοτυπία του χαρτονομίσματος, για να αποδείξουν την ξανά μανά πρόκληση των Σκοπίων!Η συνέχεια ήταν εύκολη. Διάφοροι Αυτιάδες, αναπαρήγαγαν την "είδηση". Τόσο σίγουροι για την εγκυρότητά της, όσο ήταν και για την επαγγελματική τους επάρκεια. Ε ρε γλέντια. Αν ήξερε ο Νίμιτς, πως η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας εκπορεύεται από τα ουζερί της Θεσσαλονίκης και από τις πλάκες τουΑρκούδου, δεν θα πηγαινοερχόταν Σκόπια-Αθήνα. Θα τα έπινε στου Ντορέ.
Έχει δίκιο ο Σαβόπουλος που έλεγε πως Ιστορία γράφουν οι παρέες. Αρκεί να υπάρχουν οι ανόητοι για να βγάλουν φωτοτυπίες.

2 σχόλια:

 1. Το 1992, μια από τις πιο πλακατζίδηκες παρέες της Θεσσαλονίκης (αυτή με τον γνωστό φωτογράφο Γιάννη-Αρκούδο-Κυριακίδη) θέλησε να κάνει μια πλάκα στον δημοσιογράφο Παντελή Σαββίδη. Τύπωσε λοιπόν ένα χαρτονόμισμα με τον Λευκό Πύργο, το οποίο εμφανιζόταν ως χαρτονόμισμα των Σκοπίων.


  Η πλάκα είχε δραματική εξέλιξη, γιατί το "χαρτονόμισμα" διέρευσε από τα ουζερί των Λαδάδικων και έφτασε σε μια εφημερίδα της Θεσσαλονίκης όπου δημοσιεύτηκε ως πρόκληση των Σκοπίων.


  Τρόμαξαν να μαζέψουν την γκάφα και η υπόθεση ξεχάστηκε.


  Έλα ντε όμως που Άνθιμος, Ψωμιάδης και λοιποί, πριν από μερικές μέρες εμφάνισαν πάλι την φωτοτυπία του χαρτονομίσματος, για να αποδείξουν την ξανά μανά πρόκληση των Σκοπίων!


  Η συνέχεια ήταν εύκολη. Διάφοροι Αυτιάδες, αναπαρήγαγαν την "είδηση". Τόσο σίγουροι για την εγκυρότητά της, όσο ήταν και για την επαγγελματική τους επάρκεια. Ε ρε γλέντια. Αν ήξερε ο Νίμιτς, πως η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας εκπορεύεται από τα ουζερί της Θεσσαλονίκης και από τις πλάκες τουΑρκούδου, δεν θα πηγαινοερχόταν Σκόπια-Αθήνα. Θα τα έπινε στου Ντορέ.


  Έχει δίκιο ο Σαβόπουλος που έλεγε πως Ιστορία γράφουν οι παρέες. Αρκεί να υπάρχουν οι ανόητοι για να βγάλουν φωτοτυπίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος13/9/08 11:39

  Επιστρατεύουν τον Μ. Αλέξανδρο σε σποτ!

  Και με τηλεοπτικά σποτ που εμφανίζουν τον Μέγα Αλέξανδρο να επιτίθεται στα... Γαυγάμηλα επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση των Σκοπίων να «συνεπάρει» τους πολίτες της, παραλληλίζοντας τις επιτυχείς μάχες του στρατηλάτη με αυτήν που δίνεται αυτές τις μέρες για τη διεκδίκηση του ονόματος Μακεδονία. «Πιστεύω στον εαυτό μου, πιστεύω στη νίκη, εσύ είσαι η Μακεδονία», φέρεται να λέει ο Μέγας Αλέξανδρος στο σποτ, ακολουθούμενος από μακεδονική φάλαγγα σαν να καλεί εμμέσως τους Σκοπιανούς να είναι σε επαγρύπνηση λίγο πριν από την επίθεση...

  http://www.youtube.com/watch?v=SRevveqFltU
  *Ο Μέγας Αλέκος ομιλεί στα ... ντόπια!

  http://www.youtube.com/watch?v=WZwgl9-G00Q
  *Όλα τα λεφτά είναι το όνομα της ... Κλεοπάτρας στα κυριλλικά υπό τους ήχους του Παπαθανασίου (Μιλάμε για κλοπή σε όλα τα επίπεδα!) Α, ναι και ο Πούτιν είναι επίγονος του μεγάλου στρατηλάτη...

  http://www.youtube.com/watch?v=KMkVYLqoTf4

  *Άθελά του κι εδω ο Πούτιν ξαναπαίζει τον ρόλο του. Εδώ εκπροσωπείται από το πλήρωμα ενός υποβρυχίου που αναδύεται ... στην Makedonija!
  Α, ναι η διαφήμιση γυρίστηκε για λογαριασμό της Cosmofon, θυγατρική της Cosmote στην πΓΔΜ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.