Κυριακή, Ιανουαρίου 20, 2008

Ζήσε με τις ψευδαισθήσεις σου…


Γιατί με τις αισθήσεις σου είναι μάλλον αδύνατον.
Κάνε την απάτη αυταπάτη. Κάνε την ανάγκη φιλοτιμία.
Δημιούργησε στο μυαλό σου την φανταστική εικόνα μιας χώρας στην οποία ζεις. Μιας πατρίδας στην οποία πιστεύουν τα παιδιά σου.
Μια Ελλάδα την οποία προσκυνάς.
Ιδού η πρώτη αυταπάτη!!!
Είσαι γονατιστός κακόμοιρε πολίτη νομίζοντας ότι προσκυνάς την χώρα σου. Πιστεύεις πως δεν είσαι σκυφτός και στα γόνατα γιατί λύγισες από τις σφαλιάρες και τις καθημερινές καρπαζιές!
Καημένε μου καρπαζοεισπράκτορα με τις ψευδαισθήσεις σου.
Ζεις με την απάτη των στατιστικών και καλλιεργείς για τον εαυτούλη σου την αυταπάτη πως στη χώρα σου δεν υπάρχει φτώχια, ανέχεια, ανεργία, δυστυχία.
Ζεις με την ελπίδα ότι θα πιάσεις την καλή και τα παιδιά σου κάποτε θα πάνε σε υπερσύγχρονα ιδιωτικά σχολεία και θα νοσηλευτούν, αν χρειαστεί, σε καταπληκτικές ιδιωτικές κλινικές.
Και όσο ζεις στην αυταπάτη τα πιτσιρίκια έχουν ξοδέψει δώδεκα ολόκληρα χρόνια σε δημόσια σχολεία που συνεχώς υποβαθμίζονται και εσύ βλέπεις την ζωή να περνά περιμένοντας στην ουρά τον γιατρό που δεν έχει ακόμα προσληφθεί στο ΙΚΑ ή στο δημόσιο νοσοκομείο.
Αχ εσύ φιλήσυχε πολίτη.
Σε καθησυχάζουν οι αυταπάτες σου. Όχι! Σε αυτή τη χώρα δεν ασκείται αστυνομική βία. Δεν υπάρχουν φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας. Δεν σε παρακολουθούν κάμερες κρυφές και φανερές.
Έχεις ίσα δικαιώματα και ψευδαισθήσεις με όλους τους πολίτες!!!
Στην χώρα σου άνθρωπε μου, στην χώρα της αυταπάτης. Η ισονομία, η ισοπολιτεία, η ισοτιμία, είναι έννοιες αυτονόητες.
Στην χώρα σου οι βουλευτές, οι υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί υπάλληλοι, οι δικαστές, δεν δίνουν αυξήσεις μόνο στους εαυτούς τους. Οι δημοσιογράφοι επιτελούν λειτούργημα και δεν είναι αλήτες ούτε ρουφιάνοι.
Κοιμήσου συμπολίτη μου. Κοιμήσου ήσυχος.
Στην χώρα σου, στον τόπο σου δεν υπήρξαν ποτέ Εφιάλτες, Αποστάτες, Κοσκωτάδες, κοριοί, Υποκλοπές, Κλεμμένα ομόλογα, Κλέφτες μεγαλοεργολάβοι, κλέφτες δημόσιοι λειτουργοί, Μαγγίνες, Ινδοί εθελοντές.
Στη χώρα σου αναγνώστη μου δεν υπάρχουν ειδικοί λογαριασμοί υπουργείων, κρυφά κονδύλια, μίζες, ρεμούλες, λωποδύτες, λαμόγια και τρωκτικά που ροκανίζουν το δημόσιο χρήμα. Το δικό σου χρήμα.
Στην δική σου, στην δική μου, στην δική μας χώρα της αυταπάτης και των ψευδαισθήσεων η δημόσια διοίκηση δουλεύει εξυπηρετώντας τον πολίτη.
Η ταλαιπωρία και η γραφειοκρατία είναι ανύπαρκτη.
Ο κρατικός μηχανισμός δουλεύει άψογα ικανοποιώντας τις ανάγκες μας πριν καλά καλά εμείς το ζητήσουμε.
Στην Ελλάδα μας όλα κυλούν ήρεμα ήσυχα και ειρηνικά. Μέχρι την στιγμή που ένας Γ.Γ. Υπουργείου σκάει με θόρυβο στο πεζοδρόμιο και ένας Πρωθυπουργός από το βήμα της βουλής δεν ξέρει πώς να το δικαιολογήσει.

Τότε ξαφνικά η αυταπάτη γίνεται ξανά απάτη.
Οι ψευδαισθήσεις γίνονται και πάλι αισθήσεις.
Τώρα ζεις. Το ζήτημα είναι πως.
Αισθάνεσαι τώρα. Και αυτό πονάει.
Τώρα σκοτεινιάζει. Και εσύ πρέπει να ανάψεις το φως στην ψυχή και την καρδιά σου. Και αυτό δεν είναι άλλο παρά η ελπίδα. Μην την χαρίσεις στους κλέφτες στους απατεώνες.

Μην χαριστείς στους αλήτες. Φτύσ' τους!!!

1 σχόλιο:

  1. Πολύ σωστός...

    Αλλά δυστυχώς ο μικροαστισμός ζει και βασιλεύει στην Ελλαδίτσα μας... Αυτός δίνει τροφή στον δικομματισμό (και τους συν αυτώ) και βαθαίνει τις ρίζες του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.