Πέμπτη, Ιανουαρίου 17, 2008

ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΝΑΞΙΟ….. (Για τους έχοντες και κατέχοντες)



Πόσες συσκέψεις, συναντήσεις, συνεδριάσεις, πραγματοποιήθηκαν για το θέμα του τσιμέντου και των σιλό στο λιμάνι;
Πόσες ανακοινώσεις εκδόθηκαν για το ίδιο θέμα;
Πόσες πιέσεις δέχτηκε και δέχεται ο Δήμαρχος για να δώσει παράταση παραμονής των απαράδεκτων σιλό στο λιμάνι; Πόσοι από την Ρόδο αλλά και από το κέντρο ενδιαφέρθηκαν και ασχολήθηκαν θερμά με το θέμα;
Πόσα τσιμεντένια πρωτοσέλιδα γράφτηκαν μέχρι σήμερα;
Χάσαμε το μέτρημα. Με το ίδιο πρωτοφανές πάθος φορείς, τοπικές αρχές, βουλευτές, τοπικά μέσα, ασχολήθηκαν και ασχολούνται ακόμα με την συντήρηση και ανακατασκευή του διαδρόμου προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου του νησιού μας.
Κάθε μέρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες, στατιστικά, προβλέψεις για τις αφίξεις, τις διανυκτερεύσεις, τα κρουαζιερόπλοια, τις τουριστικές εκθέσεις. Πλωτά πρωτοσέλιδα απευθείας από τον ποταμό Ρήνο!!
Πήγε καλά η Χριστουγεννιάτικη αγορά; Θα γεμίσουν τα ταμεία στις εκπτώσεις; Πάντα και παντού θα βρεις πληροφορίες για θέματα που αφορούν κυρίως σε οικονομικές δραστηριότητες. Τουρισμός, εμπόριο, κατασκευές. Δηλαδή ξενοδόχοι, πράκτορες, μεγαλέμποροι, εργολάβοι κλπ.
Ας μετρήσουμε τώρα τις συσκέψεις, τις συναντήσεις, τις συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν στον τόπο μας με την συμμετοχή τοπικών αρχών, φορέων, βουλευτών, κυβερνητικών στελεχών, εκπροσώπων κομμάτων και άλλων για ζητήματα, θέματα, προβλήματα όπως η υποστελέχωση του νοσοκομείου, η αδυναμία λειτουργίας κλινικών, η δημιουργία νέων.
Πόσο συζητήθηκε και πονοκεφαλιάζει την ηγεσία του τόπου μας η απαξίωση του Ι.Κ.Α., η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, τα κενά σε γιατρούς;
Πόσο απασχολεί τους κατέχοντες την εξουσία, τους έχοντες το χρήμα, τους ισχυρούς των κέντρων λήψης αποφάσεων το τεράστιο πρόβλημα των ναρκωτικών, οι αδυναμίες και η υποστελέχωση του ΟΚΑΝΑ;
Ας μετρήσουμε τα πρωτοσέλιδα και τα ρεπορτάζ για την υποβάθμιση της φροντίδας της δημόσιας υγείας και της δημόσιας παιδείας, για τα ναρκωτικά, για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, για την φτώχια, την ανέχεια, την ακρίβεια κλπ.
Ο απολογισμός και φτωχός θα είναι και απογοητευτικός!!
Ποιοι, πόσο και πώς πιέζουν την εκάστοτε κεντρική εξουσία, το κατεστημένο των Αθηνών; Ποιοι ρισκάρουν θέσεις και σχέσεις; Ποιοι έρχονται σε μετωπική σύγκρουση με την εκάστοτε κυβέρνηση για το χατίρι και το συμφέρον των αδύνατων οικονομικά και αδύναμων κοινωνικά συνανθρώπων μας;
Από τους έχοντες το χρήμα και τους κατέχοντες την εξουσία δυστυχώς κανείς.

Και αυτό για έναν απλούστατο λόγο. Για αυτούς κυρίαρχο είναι η διασφάλιση του χρήματος. Με αυτό εξασφαλίζουν και την περίθαλψη και την εκπαίδευση των παιδιών τους. Με το χρήμα πληρώνουν και την αποτοξίνωση τους αλλά και την ασφάλιση τους.
Με το χρήμα τα πληρώνουν όλα!!!
Εκτός από ένα. Τον απρόβλεπτο παράγοντα. Την κοινωνική δυσφορία, τις κοινωνικές εντάσεις, την κοινωνική αδικία, την κοινωνική εξέγερση. Αυτή που ανατρέπει τα πάντα. Αυτή που και τις οικονομικοεργολαβικές συσκέψεις καταργεί και τα πρωτοσέλιδα αλλάζει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.