Σάββατο, Δεκεμβρίου 29, 2007

ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΤΑ!


Σεξ, χρήμα και πολιτική!!!
Η εξουσία που σέβεται τον εαυτό της γνωρίζει πάρα πολύ καλά τον αμαρτωλό συνδυασμό της πολυτελούς σουίτας, του τραπεζικού λογαριασμού και του ψευτοηθικοπλαστικού λόγου της μπαρούφας, της ψευτιάς, της υποκρισίας κάποιων απατεώνων της πολιτικής.
Διαφανείς, άμεμπτοι, αμόλυντοι, ηθικοί, οικογενειάρχες, με αρχές και αξίες υπεράνω υποψίας. Μέχρι δηλαδή να σωριαστούν στα σκαλιά της πολυκατοικίας της ερωμένης-υπαλλήλου τους ή μέχρι να προσγειωθούν σε κανένα πεζοδρόμιο του Κολωνακίου υποβοηθούμενοι όχι μόνο από την βαρύτητα αλλά και από το βάρος των ευθυνών τους, τις οποίες, υπό της απειλή των αποκαλύψεων αρνούνται ή δειλιάζουν να αναλάβουν.
Παράνομες σχέσεις, παράνομες δοσοληψίες, παράνομα κέρδη, παράνομες και αυθαίρετες κατασκευές, παράνομες μίζες και παράνομες συγκαλύψεις.
Από τον Βαρθολομαίο του ΙΚΑ, στον Αγάπιο των καρτέλ και από εκεί στους κουμπάρους, τα ομόλογα και τον Τσιτουρίδη. Από τον απίστευτα γρήγορο πλουτισμό νεόκοπων υπουργών, στο αυθαίρετο του Σουφλιά και από εκεί στους Ινδούς και το αυθαίρετο εξοχικό του Μαγγίνα.
Η απόπειρα αυτοκτονίας του Χρήστου Ζαχόπουλου σίγουρα αποτελεί μια βραδυφλεγή βόμβα στο ηθικό κατεστημένο της πολιτικής και ίσως προκαλεί ημικρανίες στην Κυβέρνηση.
Σίγουρα πάντως δεν αποτελεί την κατάληξη, δεν είναι το τελευταίο μιας σειράς νοσηρών φαινομένων που συνδυάζονται με την γρήγορη ανέλιξη ανθρώπων πολύ λίγο ικανών να διαχειριστούν την μεγάλη εξουσία που πήραν στα χέρια τους.
Ένα είναι το σίγουρο: η ευθύνη βαραίνει το ίδιο και αυτούς που επέλεξαν αυτά τα πρόσωπα και με ιδιοτελή κριτήρια τους ανέθεσαν την διαχείριση της δικής μας ζωής, των δικών μας ελπίδων, του δικού μας κόπου και υστερήματος.
Επιτέλους κάποιος να πληρώσει για όλα αυτά σε αυτή τη ζωή… όχι στην άλλη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.