Δευτέρα, Απριλίου 30, 2007

″ΜΕ ΤΗ ΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ″



Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα οι εκφράσεις μένουν!!!
Αναμφίβολα μια τέτοια έκφραση είναι αυτή που, από του βήματος της Βουλής, ″έγραψε″ με ανεξίτηλα γράμματα στα πολιτικά πρακτικά της χώρας ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος.
Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών προσπαθώντας να αποδώσει με λόγια την κατάσταση στην οποία βρέθηκαν ξαφνικά οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου των ομολόγων είπε απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας: «κύριοι πιαστήκατε με την γίδα στην πλάτη»!!
Εννοούσε πιαστήκατε επ΄αυτοφόρω με τα κλοπιμαία στα χέρια!!

Από εκείνη τη μέρα μέχρι σήμερα κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι και πολύ χρήμα από τα ασφαλιστικά ταμεία στα χέρια των επιτήδειων, οργανωμένων ληστών της δημόσιας περιουσίας, αετονύχιδων και αρπακτικών του μόχθου και του ιδρώτα κάθε Έλληνα εργαζόμενου και ασφαλισμένου.
Το ρυάκι έγινε χείμαρρος αποκαλύψεων και γρήγορα μεταβλήθηκε σε ″φουσκωμένο″ ορμητικό ποτάμι που συμπαρασύρει τους πάντες και τα πάντα.
Ο Σάββας Τσιτουρίδης είναι ήδη με το νερό μέχρι το πηγούνι, ενώ ο Αλογοσκούφης και ο Δούκας αισθάνονται το ποτάμι των ευθυνών να τους βρέχει τα γόνατα. Λίγο πιο ψηλά στο λόφο παρακολουθεί (ατάραχος;;;) ο Πρωθυπουργός της ″μηδενικής ανοχής και της διαφάνειας″.
Είναι σαράντα μέρες τώρα που ο Πρωθυπουργός-Βούδας διαλογίζεται σε κατάσταση νιρβάνα παρά την πίεση των αποκαλύψεων από τη μια και της εκλογικής βάσης και των φιλοδοξιών των βουλευτών του από την άλλη.
Σαράντα μέρες τώρα μια κυβέρνηση όμηρος του σκανδάλου έχει αναστείλει πλήρως τη λειτουργία της και ελπίζει στον από μηχανής θεό. Ούτε οι χούλιγκαν και ο ένας νεκρός, ούτε οι διακοπές του Πάσχα, ούτε η βύθιση του SEA DIAMOND ούτε ο αφοπλισμός του ένστολου φρουρού από τους τρομοκράτες δεν αποδείχθηκαν σανίδα σωτηρίας για την γαλάζια κυβέρνηση.
Για πρώτη φορά γίνεται ορατή μια εικόνα αμφισβήτησης των χειρισμών του ίδιου του Πρωθυπουργού.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δηλώσεις Μεϊμαράκη από την Θεσσαλονίκη. Δηλώσεις τις οποίες είχε ο ίδιος ξανακάνει πριν από μερικές μέρες. «Είναι πολλοί στην Κυβέρνηση εκείνοι που κερδίζουν δημοτικότητα κρυπτόμενοι» ξεστόμισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Και ο καθένας βέβαια θα μπορούσε να φανταστεί ότι αυτούς στους οποίους αναφέρεται ο Κος Μεϊμαράκης δεν είναι άλλοι από τους Αβραμόπουλο, Λιάπη, Αλογοσκούφη, Δούκα, Ζαγορίτη και φυσικά Ρουσσόπουλο. Τον κυβερνητικό εκπρόσωπο δηλαδή, ο οποίος όμως δεν εκφράζει τίποτα παραπάνω από την πολιτική φιλοσοφία του μετρ του είδους, του ανθρώπου που έχει κάνει την αποφυγή της εμπλοκής στα προβλήματα πραγματικά επιστήμη.
Ο Κος Ρουσσόπουλος δεν εκφράζει τον εαυτό του αλλά τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Εκφράζει τον αρχηγό της Κυβέρνησης που έχει αναγάγει σε πολιτικό δόγμα την αποπολιτικοποίηση των σκανδάλων και ως εκ τούτου την ανυπαρξία πολιτικών ευθυνών.
Και δεν είναι η πρώτη φορά. Το ίδιο έγινε και με τις υποκλοπές και με τους κουμπάρους και με τον ξυλοδαρμό του φοιτητή και με τις απαγωγές των Πακιστανών. Το ίδιο δόγμα, η ίδια φιλοσοφία. Η αποθέωση της απουσίας και της ανυπαρξίας πολιτικών ευθυνών.
Το σκάνδαλο των ομολόγων όμως δεν είναι και δεν συγκρίνεται με οποιαδήποτε γαλάζια αμαρτία έχει προηγηθεί. Πρόκειται για μια αποδεδειγμένη λεηλασία του ″ιερού″ χρήματος που είναι η αποταμίευση των ασφαλισμένων.
Σε αυτή την περίπτωση τα δομημένα ομόλογα αποδομούν το κράτος, αποκαλύπτουν μια ανεύθυνη Κυβέρνηση και προκαλούν μια ολόκληρη κοινωνία να αποδείξει ότι διαθέτει ακόμα αντιστάσεις.
Στο παρελθόν η ίδια αυτή κοινωνία έστειλε στο σπίτι τους τους ″πράσινους″ χρηματιστές της ολυμπιακής ιδέας και των βρώμικων εξοπλισμών.
Οι γαλάζιοι αντικαταστάτες και διάδοχοι τους ύψωσαν το λάβαρο της κάθαρσης και με ″μηδενική ανοχή″, με ″σεμνότητα και ταπεινότητα″ παρασύρθηκαν εύκολα από την μυρωδιά του χρήματος που μεταβλήθηκε σε οσμή σκανδάλων.
Βούτηξαν στα δροσερά νερά της εξουσίας που μετατράπηκαν σε κινούμενη άμμο. Έπεσαν με ορμή στο μέλι χωρίς να σκεφτούν ότι αυτό για τις άμυαλες και αχόρταγες μυγούλες μπορεί να μετατραπεί σε επικίνδυνη παγίδα αν κάποιος γρήγορα κλείσει το βάζο.
Καλή όρεξη!!!

Επιμύθιον
Γιώργος Βέλτσος: «ΔΕΝ ΜΕ εκπλήσσει ότι και ο Πρινιωτάκης και ο Περράκης και ο Αποστολίδης εκκολάφθησαν επί Μητσοτάκη. Στη βιολογία ονομάζεται ομόλογο αυτό που παρουσιάζει δομική ομοιότητα η οποία οφείλεται σε φυλογενετικά κοινούς προγόνους». .

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος22/5/07 18:20

    Ο λαός θέλει ποστ καινούριο κατά προτίμηση για τον τουρισμό. Να γράψουμε και κανένα σχολιάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.