Σάββατο, Μαρτίου 10, 2007

ΓΥΡΙΖΩ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ…



Συγχαρητήρια λοιπόν στην εξουσία !!!
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε αυτή την κυβέρνηση των μεταρρυθμιστών!!! Κατάφεραν, με εξαιρετική μαεστρία, να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν ένα μοναδικό κόλπο, να παίξουν και να ″κερδίσουν″ ένα παιχνίδι μοναδικά στημένο που το ονόμασαν ″μεταρρύθμιση″.
Στόχος, και κατ΄επέκταση θύμα, όχι η ″παιδεία″ γενικά και αφηρημένα, αλλά το πιο ελπιδοφόρο, ζωντανό και αγωνιστικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, οι φοιτητές. Οι τελευταίοι θύλακες αντίστασης κόντρα στο πανευρωπαϊκό όνειρο μιας φιλελευθεροποιημένης ζούγκλας συμφερόντων, απέναντι στην θεοποίηση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας, του καταναλωτισμού και κάθε άλλης μπουρδολογίας που μετατρέπει το ανθρώπινο ον σε χρηματιστηριακή μονάδα, σε δείκτη ακάθαρτου και τελείως βρώμικου (αν συνυπολογίσει κανείς και το βρώμικο χρήμα των πολιτικών) εγχώριου προϊόντος.
(Τα μπουρδέλα τα συνυπολόγισαν στο εθνικό προιόν. Τους κουμπάρους, τις αρπαχτές, τις μίζες τα άφησαν απέξω!)
Με ένα σμπάρο λοιπόν δύο τρυγόνια. Και σύνδεση των πανεπιστημίων με πολυεθνικές, και κατασυκοφάντηση του φοιτητικού κινήματος!
Και έλεγχος (τετραετής) των σχολών από το Υπουργείο Παιδείας (βλ. όρους για χρηματοδότηση), και αλλαγή της έννοιας του ασύλου. Αν μπορείς τώρα φοιτητάκο κάνε κατάληψη. Έχεις να φας ″ζαρντινιέρα″ στο κεφάλι!!!
Συγχαρητήρια σε αυτή την κυβέρνηση των ανίερων συμμαχιών. Γιατί η Μαριέττα δεν ήταν μόνη της φυσικά. Είχε επιτελικούς συμμάχους με ρόλο καθοριστικό και καταλυτικό!
Σύμμαχος πρώτος: εταιρείες δημοσκοπήσεων με ηλίθια ερωτήματα σε αδαείς , ανυποψίαστους και παραπληροφορημένους πολίτες, έδιναν συνεχώς το στίγμα. Το 85% των Ελλήνων πολιτών θέλουν τις μεταρρυθμίσεις!! Ποιες, πόσες, πότε, γιατί, πώς, για ποιους; Τέτοια ερωτήματα δεν τέθηκαν ποτέ. Σαν να σε ρωτούν: «Θα φάτε σήμερα;» Φαντάζομαι ότι το 90% θα απαντούσε «Ναι»!!!
Σύμμαχος δεύτερος: ″Αλήτες Ρουφιάνοι δημοσιογράφοι″ σύμφωνα και με σύνθημα σε τοίχο των Εξαρχείων!
“Εντολοδόχοι” σε εντεταλμένη αποστολή έκαναν το χρέος τους. Έβγαλαν τα απωθημένα τους. Πρώτα ονόματα στην δημοσιογραφική ακριβοπληρωμένη τσιφτετελοπίστα των τηλεοπτικών σόου που ονομάζονται κατ΄ευφημισμό δελτία ειδήσεων.
Εκεί επί μήνες ακούγαμε για ανεπρόκοπους, οργισμένους καταληψίες-ταραξίες φοιτητές. Εκεί μας έπεισαν πως οι εξεγερμένοι νέοι είναι αλήτες, ανδρείκελα, βολεμένοι, αδαείς, αφελείς, ανώριμοι. Εκεί παγιώθηκε η εικόνα ότι τα παιδιά μας (γιατί για αυτά πρόκειται) είναι χειρότερα από τον Τράγκα, τον Πρετεντέρη, τον Κωττάκη, τη Στάη, την Τρέμη, τον Κακαουνάκη, τον Ευαγγελάτο και άλλους! Αλλοίμονο ποιος δεν θα ήθελε ένα παιδί σαν τον Χατζηνικολάου και τον Κίρτσο! Όνειρο μιας ολόκληρης κοινωνίας!!!
Σύμμαχος τρίτος: ″τσάτσοι″ πανεπιστημιακοί (λίγοι ευτυχώς!) που ονειρεύονται πάρε δώσε με αυτοκινητοβιομηχανίες, φαρμακοβιομηχανίες, πολυεθνικές λογισμικού, βαρβάτες χρηματοδοτήσεις από τον ιδιωτικό τομέα και στημένες έρευνες από τα πανεπιστήμια για το πόσο αθώα είναι τα φάρμακα, τα κινητά, τα καυσαέρια, τα αναψυκτικά, τα τσιγάρα.
Το αντάλλαγμα; Θέσεις εργασίας σε απόφοιτους σε αυτές τις πολυεθνικές. Για λίγο μέχρι να βγει η επόμενη φουρνιά από τσιράκια-εργαζόμενους-δουλοπάροικους των πολυεθνικών. Κάθε 4 χρόνια άλλοι απόφοιτοι, ″φρέσκο κρέας″!!! Κάθε 4 χρόνια περισσότεροι απολυμένοι!!!
Κάτι σαν πανεπιστημιακό FAME STUDIES και DREAM UNIVERSITY μόνο που αντί για δισκογραφικές εταιρείες έχουμε πολυεθνικές και αντί για τραγουδιστές έχουμε φοιτητές!!!
Σύμμαχος τέταρτος: μισθωμένοι μπράβοι, εξωφοιτητικά στοιχεία, περίεργοι κουκουλοφόροι που κάνουν παρέα με κρανοφόρους ΜΑΤατζήδες και διαμορφώνουν μια τρομακτική κατάσταση.
Διεγείρουν τα φοβικά σύνδρομα του μέσου αποχαυνωμένου τηλεορασόπληκτου πολίτη που δεν ξεχωρίζει τον πισινό του από τον καναπέ. Τον τρομάζουν και τον πολίτη και τον πισινό του και τον μπροστινό του. Το επιδιωκόμενο; Ησυχία, τάξη και ασφάλεια. Πάση θυσία!!! Εξάλλου τρέχουν και οι δόσεις του δανείου. Πού καιρός για επαναστάσεις! Μαριέττα και ξερό ψωμί. Εντάξει και λίγο από πολυεθνική κόκα κόλα.

Ο Κωστάκης, η Μαριέττα και η μεγάλη παρέα τους λοιπόν έστησαν το παιχνίδι!!! Η μεταρρύθμιση πέρασε. Από την Βουλή δηλαδή. Και ίσως και από το φτωχό τους του μυαλό, τις πλούσιες τσέπες τους και τα χορτάτα στομάχια τους.
Άντε και καλή χώνεψη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.