Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2010

Τα ιδιαίτερα πολιτικά θηλαστικά της συνομοταξίας των υποψηφίων!!!


Ένα σύντομο σημείωμα που ίσως βοηθήσει ( με την βοήθεια πάντα της επιστήμης ) να γίνουν κατανοητές όλες αυτές οι διεργασίες που λαμβάνουν χώρα κατά την διάρκεια της εκάστοτε προεκλογικής περιόδου.
Πρωταγωνιστές φυσικά τα ιδιαίτερα πολιτικά θηλαστικά της συνομοταξίας των υποψηφίων που ζουν σε εξαιρετικά προστατευμένες περιοχές που ονομάζονται κόμματα !!!
Διαβάστε λοιπόν……

Ο Δαρβίνος μπορεί να έκανε λάθος θεωρώντας ότι ο ανταγωνισμός ήταν η κινητήρια δύναμη της εξέλιξης, περιγράφοντας ένα κόσμο στον οποίο οι κομματικοί οργανισμοί μάχονται για την κυριαρχία και μόνο ο ισχυρότερος επιβιώνει.
Νέα έρευνα έρχεται να προσθέσει νέα στοιχεία, εισάγοντας την έννοια του «ζωτικού χώρου», αντί του ανταγωνισμού, ως σημαντικότερη αιτία της εξέλιξης.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από ομάδα ερευνητών στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ της Βρετανίας, με τη χρήση απολιθωμάτων για τη μελέτη των εξελικτικών τάσεων των κομματικών ειδών στην Ελλάδα από το’74 έως σήμερα.
Εστιάζοντας στους πολιτικούς της στεριάς – αμφίβια, ερπετά, θηλαστικά και πουλιά – οι επιστήμονες έδειξαν ότι ο βαθμός βιοποικιλότητας συνέπιπτε με τη διαθεσιμότητα «ζωτικού χώρου» στο πέρασμα του χρόνου.

Ο «ζωτικός χώρος» αναφέρεται στις ειδικές συνθήκες που απαιτούνται για την ανάπτυξη ενός οργανισμού, και περιλαμβάνουν παράγοντες όπως η διαθεσιμότητα ψήφου και το ευνοϊκό ρουσφετολογικό περιβάλλον.
Η νέα μελέτη διατείνεται ότι οι μεγάλες εξελικτικές αλλαγές συμβαίνουν όταν τα ζώα μετακινούνται σε μεγάλες, άδειες περιοχές ζωτικού χώρου, που δεν καταλαμβάνονται από άλλα ζώα.

Για παράδειγμα, όταν τα κοματόπτερα ανέπτυξαν την ικανότητα να πετούν έξω από το μαντρί, άνοιξαν πολλές νέες δυνατότητες που δεν υπήρχαν για τα υπόλοιπα πολιτικά ζώα, δίνοντας στα κομματικά όντα νέο ζωτικό χώρο και ξεκινώντας μια νέα εξελικτική πορεία.
Παρόμοια, η εξαφάνιση των δεινοσαύρων άφησε πίσω της μεγάλες περιοχές ζωτικού χώρου που εκμεταλλεύτηκαν τα αδηφάγα πολιτικά θηλαστικά για τη δική τους εξέλιξη.

Το σκεπτικό αυτό έρχεται σε αντίθεση με την ιδέα ότι ο έντονος ανταγωνισμός για φυσικές πηγές σε πυκνοκατοικημένες περιοχές είναι η κινητήρια δύναμη της εξέλιξης.

«Για παράδειγμα, παρά το γεγονός ότι τα θηλαστικά ζούσαν μαζί με τους δεινοσαύρους για 60 εκατομμύρια χρόνια, δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν τα κυρίαρχα ερπετά. Όταν όμως οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν, τα θηλαστικά κατέλαβαν γρήγορα τους άδειους πλέον χώρους με αποτέλεσμα σήμερα να κυριαρχούν στον κόσμο», σημείωσε ο Μάικ Μπέντον, μέλος της επιστημονικής ομάδας που διατύπωσε τη νέα θεωρία.
Ελπίζω να βοηθήσαμε….. άντε και καλό χειμώνα!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.