Δευτέρα, Ιουλίου 05, 2010

Σβήστε τα φώτα ρεεεε !!!!


Να την πεις περιμετρική αρχοντοβλαχιά;
Να την ονομάσεις περιφερειακή μεγαλομανία;
Να την χαρακτηρίσεις παραλιακή κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος;
Όπως και αν το τοποθετήσεις το πράγμα, ίσια, τούμπα, ανάσκελα, στα τέσσερα, στο ίδιο εξοργιστικό συμπέρασμα θα καταλήξεις!!!
Βάναυση προσβολή του περιβάλλοντος, της αισθητικής, της τσέπης μας, της νοημοσύνης μας.
Ο λόγος για το μεγάλο και τρανό έργο της περιμετρικής οδού.
Το πρώτο τμήμα κατασκευάζεται (σχεδόν έτοιμο) στην περιοχή Ζέφυρος έως Καρακόνερο.
Το έργο φυσικά δεν έχει ακόμα παραδοθεί, δεν έχει ολοκληρωθεί. Και όμως, έχει σε ένα μεγάλο μέρος φωταγωγηθεί. Με κεντρικές μεγάλες κολώνες ηλεκτροφωτισμού σαν αυτές των εθνικών οδών.
Η αίσθηση είναι ότι είσαι στην Αθηνών-Λαμίας. Μπάρες παντού και τα μυαλά στα κάγκελα.
Δεν φτάνουν όλα αυτά, τοποθετήθηκαν και δεκάδες κολώνες δημοτικού-αστικού φωτισμού και στις δύο πλευρές και στα δύο πεζοδρόμια!!! Και άναψαν!!! Γιορτή, πανηγύρι, εκτυφλωτική λάμψη, άπλετο φως!!!
Δηλαδή γυφτιά, σπατάλη, πρόκληση, ξεδιαντροπιά, ανευθυνότητα, κακός σχεδιασμός, κονόμα.
Την ίδια στιγμή από την ΔΕΗ καθημερινές οι εκκλήσεις για οικονομία στο ρεύμα, προσοχή στα κλιματιστικά, στα πλυντήρια, σε όλες τις ενεργοβόρες συσκευές.
Την ίδια στιγμή σε άλλες πόλεις αντικαθιστούν τις λάμπες πυρακτώσεως με λαμπτήρες οικονομίας, εγκαθιστούν ηλιακά πάνελ στον δημοτικό φωτισμό.
Την ίδια στιγμή η ΔΕΗ μας προειδοποιεί για εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος στο νησί γιατί δεν επαρκεί η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια.
Την ίδια στιγμή που η ΚΕΔ και η Δασική Υπηρεσία με τα ηλίθια παιχνίδια και τις ανεύθυνες κόντρες τους καθυστερούν την ανέγερση του νέου εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής στη Νότια Ρόδο, την ίδια αυτή στιγμή εμείς κάνουμε πάρτυ ανευθυνότητας στον περιμετρικό, φωτίζουμε με τον πιο προκλητικό τρόπο την αδιαφορία μας για το περιβάλλον, γράφοντας εκεί που δεν πιάνει μελάνι ακόμα και την οικονομική κρίση!!!
Λοιπόν θα το φωνάξουμε για να μας ακούσετε.

ΣΒΗΣΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΡΕΕΕΕΕ!!!!!

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος10/7/10 11:29

    Στην οδό Καστοριάς (η πρώτη παράλληλος της Γ. Σεφέρη, απέναντι ακριβώς από το εμπορικό κέντρο Μήδεια - πίσω από το μεγάλο οικόπεδο όπου στηνόταν κάποτε το τσίρκο) μένω από το 1986. Από τότε έως σήμερα φωτίζεται με 3 ξύλινες κολόνες φωτισμού, μάλλον της ΔΕΗ. Το 1996 όταν ο γιός μου πήγαινε προνήπιο ο Δήμος μας έφτιαξε πεζοδρόμια. Πολύ ωραία με ανοίγματα για δέντρα και για τοποθέτηση δημοτικού φωτισμού! Τέλεια! τα δέντρα φυτεύτηκαν, οι στρογγυλές όμως τρύπες για τον φωτισμό κενές. Πέρσυ το καλοκαίρι προς έκπληξή μου ένα απόγευμα που γύρισα σπίτι, βλέπω τοποθετημένες στο πεζοδρόμιό μας κολόνες χωρίς όμως τους γλόμπους τους. Εντάξει σκέφτηκα είναι θέμα ημερών να ολοκληρωθεί το έργο, αφού είχαν πια ανάψει τα κεράκια "στις τούρτες" της περιοχής Αγιοι Απόστολοι.Οι μέρες και οι μήνες κυλούσαν και φθάσαμε στο χειμώνα για να μας βάλουν τους γλόμπους! Σήμερα ο γιός μου είναι 18 χρονών τελείωσε το σχολείο και ο φωτισμός παραμένει όπως το 1986!!!! ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΣ. ΑΜΑΝ ΠΙΑ
    Με φιλικούς χαιρετισμούς φανατική ακροάτρια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.