Τρίτη, Μαΐου 25, 2010

ΠΟΛΙΤΙΚΗ … ΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ


Την ίδια στιγμή που δεκάδες χιλιάδες κόσμου έξω από την Βουλή βροντοφωνάζουν συνθήματα όπως « κουφάλες, κουφάλες έρχονται οι κρεμάλες» και « να καεί να καεί το μπουρδέλο η βουλή», εκείνη την κρίσιμη ώρα που ψύχραιμες φωνές σύνεσης αυτοσυγκράτησης και αυτοκυριαρχίας, αδύναμες εξαφανίζονται μέσα στη βουή του μαινόμενου και διψασμένου για "αίμα" όχλου, εκείνη ακριβώς την ώρα, σε εκείνη ακριβώς την ιστορικά κρίσιμη συγκυρία ο πολιτικός κόσμος της χώρας επιχειρεί το σάλτο μορτάλε.
Είναι έτοιμος να καταθέσει στη Βουλή 5 διαφορετικά πορίσματα για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.
Με περασμένη την θηλιά στο λαιμό, τα ίδια τα κόμματα επιχειρούν να κλωτσήσουν την καρέκλα κάτω από τα πόδια τους.
Και ίσως κανείς να μην περίμενε τίποτα καλύτερο από τα δύο κόμματα της πρασινογάλαζης διαχείρισης της συμφοράς.
Ίσως κανείς από τους Έλληνες δεν περίμενε να συμφωνήσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Κανείς δεν ήλπιζε στο θαύμα. Αλλά είναι βέβαιο ότι μέχρι και ο τελευταίος Έλληνας κρατιόταν απεγνωσμένα από την σανίδα της σωτηρίας που ονομάζεται ελάσσων (μικρή) αντιπολίτευση στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Ακόμα και αν από αυτή αφαιρέσει τα ορθόδοξα, απρόβλεπτα και μικροφιλόδοξα κολπάκια του Καρατζαφέρη, απομένει η αριστερή πτέρυγα του κοινοβουλίου.
Ο Αλέξης και η Αλέκα! Ο πατέρας από το Ιασώ και η μητέρα του κομμουνισμού.
Ο βουλιαγμένος μέχρι το τριχωτό της κεφαλής ελληνικός λαός, κρατά στο στόμα το καλαμάκι της αριστεράς και προσπαθεί να αναπνεύσει.
Και αυτοί αντί να φυσήξουν σε αυτό το καλαμάκι τον αέρα της ελπίδας, δίνοντας το φιλί της ζωής, φτύνουν μέσα σκοτώνοντας ό,τι έχει απομείνει ζωντανό σε ετούτη την δύσμοιρη χώρα και σε τούτο τον ταλαίπωρο λαό. Φτύνουν κατάμουτρα την δυνατότητα συναίνεσης, σύμπραξης και έκδοσης ενός κοινού πορίσματος τουλάχιστον από τα κόμματα της αριστεράς για κάτι που είναι τόσο ξεκάθαρα και τόσο εξόφθαλμα εγκληματικό όπως η υπόθεση του Βατοπεδίου.
Επαναλαμβάνουν με μαθηματική ακρίβεια με τον ίδιο απαράλλαχτο τρόπο τα ιστορικά λάθη της αριστεράς θυμίζοντας μάλιστα σκοτεινές συμπράξεις του παρελθόντος.
Τότε ήταν ο Μητσοτάκης τώρα ίσως να είναι ο Σαμαράς!!!
Η επανάληψη της ιστορίας δεν είναι ανέκδοτο, είναι συμφορά, όχι γι’ αυτούς αλλά για τον ελληνικό λαό!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.