Κυριακή, Μαΐου 09, 2010

Εδώ σε θέλω μαλάκα μου...........


Πήγα κάτι να γράψω αλλά το βρήκα έτοιμο!!! Το είχε γράψει για μένα πριν από μένα ο “σύντροφος” Θόδωρος στο http://saita.pblogs.gr

Εδώ σε θέλω μαλάκα μου


Ποιοι πολιτικοί ρε παιδιά ? Είναι οι πολιτικοί αυτοφυές είδος ?
Έχουμε χάσει την μπάλα όλοι ? Ήρθε κανείς (πλην αυτών του 67) να μας στρογγυλοκαθίσει έτσι στα καλά καθούμενα ?

Εμείς τι σκατά κάναμε ?
Ζητήσαμε ποτέ (επί της ουσίας) κοινωνική δικαιοσύνη ?
Ζητήσαμε ποτέ (επί της ουσίας) αποτελεσματικότητα στις δημόσιες υπηρεσίες, λογική στα έξοδα, έλεγχο ?
Ζητήσαμε, επιτακτικά και με την ίδια εμμονή αξιοκρατία όπως σιωπηρά πλην όμως με πείσμα συντηρούμε την αργομισθία ?
Ζητήσαμε, θεμέλια για το μέλλον ?
Ζητήσαμε συμμετοχή ?
Ζητήσαμε ενημέρωση ?
Κατέβηκε ποτέ κανείς μας στον δρόμο για αυτά ?
Έσκουξε κανένας μας όταν παίρναμε (δεν λέω αγοράζαμε) αυτοκίνητο που θα το οδηγούσαμε τζάμπα και θα αρχίζαμε να πληρώνουμε μετά από 24 μήνες ?
Ούρλιαξε κανείς όταν υπέγραφε για το διακοπο-δάνειο για να περάσει μια βδομαδούλα στη Μύκονο με τα Μοχίτα δίπλα στην ξανθιά τηλεπαρουσιάστρια ?
Κατεβήκαμε όλοι μαζί στο δρόμο όταν παίρναμε το μισό μεροκάματο του οικοδόμου για να τον «ασφαλίσουμε» και να του παρέχουμε «ιατρική περίθαλψη» και μετά τον στήναμε σαν μοσχάρι στις 8ώρες ουρές του ΙΚΑ ?.......................................................

Πήγε κανείς στο τότε Τ.Ε.ΒΕ να πει τι υπηρεσίες είναι αυτές που μου παρέχεται ? Και γιατί να πάει ? Αφού πούλαγε 100 είδη και χτυπούσε τα 2. Και έτσι δεν τον ενοχλούσαμε, δεν μας ενοχλούσε. Και αν πάθαινε κάτι λεφτά είχε για τον ιδιώτη γιατρό. Τα μαύρα. Και μαύρα πλήρωνε. Ούτε αυτός απόδειξη, ούτε ο γιατρός. Συμφωνία κυρίων. Άτυπη, άγραφη αλλά η μόνη που μπορέσαμε να τηρήσουμε κατά γράμμα.
Και αυτό είναι ένα παράδειγμα. Συνένοχος σε όλα αυτά ήμουν και εγώ και εσύ.

Από την δική σου την χαλαρότητα στην κάθε μια ξεχωριστή και καθημερινή πράξη σου, βρίσκει πεδίο να υπάρξει, να θεριέψει και να σε κατασπαράξει. Και κρυβόσουνα πίσω από το άλλοθι του «εγώ τι μπορώ να κάνω». Δεν υπάρχει πιο γελοίο ερώτημα όταν στην ζωή σου έχεις δει τον Γιακουμάτο και τον Κουλούρη υπουργούς και τον Ψωμιάδη Νομάρχη. Αυτοί πως γίνανε ; Πως πήγες και τους έχρισες με την ψήφο σου ως κύριους διαχειριστές της δικής σου τύχης ; Πως άφησες στα χέρια τους το ίδιο σου το παιδί ;
Και χτυπιέσαι τώρα που σου βαφτίζουν τα σκάνδαλα τους χρέη ;

Όπως έγραψε και μια τσαούσα φίλη :

"Για ένα πράγμα φωνάζαμε μόνο. Για τα λεφτά ωρέ, για τα λε-φτά!

Λεφτά να αγοράσουμε σπίτι, αυτοκίνητο, μηχανή, βενζίνη, κομπιούτερ, πλυντήριο ρούχων, πιάτων, πολυκόπτη, τηλεόραση, παρκετέζα, κουζίνα, καφετιέρα, στερεοφωνικό, ρούχα, παπούτσια, κάδρα, κορνίζες, και το απορρυπαντικό που διαφημίζει η τηλεόραση, σαμπουάν, δημητριακά, καφέ Ελληνικό, καφέ φίλτρου, ηρεμιστικά, φούντες, ναργιλέ, τσιγάρα, ουίσκια, Κόκα κόλες, λεμονίτες, πατατάκια, κρουασάν, και ό,τι άλλο πουλιέται!

Δώστε καπιτάλες τα λεφτά μας, για να σας τα ξαναδώσουμε πίσω!

Γι' αυτό γελάω ρε πατριώτες.

Τον Καπιταλισμό εμείς τον κάνουμε, όχι αυτός εμάς.
Όσο ζητάς λεφτά, τόσο σκλαβάκι είσαι.
Γιατί γι' αυτούς τα θες.

Ρεμάλια Δεξιοί, Αριστεροί, Κεντρώοι και Παραπαίοντες, την κρίση εμείς την κάναμε, εμείς θα την πληρώσουμε. ………………………………………….
…………………………………………………………………………….

http://saita.pblogs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.