Κυριακή, Μαρτίου 07, 2010

Πρέφα - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΙΚΑΣ


Το τσουβάλιασμα πορεύεται με την προπαγάνδα, την ευκολία, τον αποπροσανατολισμό και την αδικία. Μπροστά μας παίζεται μια παρωδία. Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος. Ως καρικατούρα.
Παράδειγμα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι ρεμπεσκέδες, τεμπέληδες, αγράμματοι, του πολίτη οι μόνιμοι βασανιστές. Ετσι ε; Τότε πώς κινείται ο μηχανισμός; Από μόνος του; Τρίχες κατσαρές.
Η αλήθεια γκρίζα. Μια μερίδα δουλεύει. Μια άλλη κάθεται και μας παιδεύει. Επομένως η κυβέρνηση οφείλει να επιβραβεύσει τους πρώτους και να τιμωρήσει τους δεύτερους. Πώς; Αυτό είναι δικός της λογαριασμός. Γι΄ αυτό την ψήφισαν, να κάνει σωστά τη δουλειά της.
Παράδειγμα. Η φοροδιαφυγή. Ολοι τα παίρνουν, όλοι μπεκροπίνουν, όλοι με μαύρα βολεύονται και το κράτος κλέβουν. Λάθος. Η πλειοψηφία πληρώνει. Μια μερίδα κλέβει. Μας πώς θα τους βρουν; Γι΄ αυτό σας ψηφίσαμε. Να κάνετε σωστά τη δουλειά. Αλλιώτικα ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να γίνει υπουργός. Ακόμα και ο Κοκοβιός.
Παράδειγμα. Τα Ταμεία χρεοκοπούν. Να πριονίσουμε τις συντάξεις, να ανεβάσουμε τα όρια, να πάρουμε μέτρα, αλλιώτικα δεν θα υπάρχει μία. Λάθος. Να βρείτε όσους χρωστάνε και να τους δημεύσετε την περιουσία. Να μπαγλαρώσετε όσους εκμεταλλεύονται τη μαύρη εργασία. Και ταυτόχρονα να πληρώσουν οι δημόσιοι οργανισμοί όσα χρωστάνε στα Ταμεία. Γι΄ αυτό σας ψηφίσαμε. Να βάλετε τάξη σ΄ αυτή την αθλιότητα που πνίγει την κοινωνία. Αν δεν μπορείτε, να φύγετε από τα υπουργεία.
Παράδειγμα. Οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι επιχειρηματίες, οι δημοσιογράφοι. Παντού η γνωστή ισοπεδωτική μανία. Για να καταλάβετε πού καταλήγει αυτή η ιστορία ένα σας λέω. Αφού λοιπόν όλοι οι Ελληνες απατεώνες, φοροφυγάδες, τεμπέληδες, τότε γιατί μας εξοργίζει ως ανθελληνική η προπαγάνδα της Γερμανίας; Το τσουβάλιασμα είναι παράγωγο ανοησίας.
Αγαπητοί της κυβέρνησης, διαλέξτε. Πολιτική ή πρέφα; Οποιος γουστάρει το δεύτερο ας πάει καφενείο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.