Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2010

Πλούσιοι Γερμανοί ζητούν από το κράτος να τους φορολογήσει

Είναι σίγουρα κάτι σπάνιο, καθώς πρόκειται για πολίτες που ζητούν απ την κυβέρνηση να τους επιβάλει επιπλέον φορολογία προκειμένου να βοηθηθεί η οικονομία της χώρας!
Πρόκειται για 44 Γερμανούς οι οποίοι με έκκλησή τους στο Ιντερνετ ζητούν απ τη νέα κυβέρνηση να επιβάλει φόρο κληρονομιάς, προκειμένου να εισρεύσει χρήμα στα δημόσια ταμεία που δοκιμάζονται απ την οικονομική κρίση.Οι υπογράφοντες είναι όλοι κάτοχοι μεγάλων περιουσιών και ευελπιστούν ότι η καγκελάριος Μέρκελ και η κυβέρνησή της θα πειστούν να επιβάλουν περισσότερους φόρους σε όσους διαθέτουν παρόμοιο οικονομικό προφίλ.Ωστόσο, φαίνεται πως το αίτημά τους δεν έχει πολλές πιθανότητες να εισακουστεί, διότι το φιλελεύθερο κόμμα των «Ελεύθερων Δημοκρατών», FDP, ο νέος κυβερνητικός σύμμαχος της Μέρκελ, εμμένει στην τήρηση των προεκλογικών του υποσχέσεων για μείωση της φορολογίας.
Οι 44 ζητούν το 2009 και το 2010 οι πλούσιοι να φορολογηθούν 5% επί της κληρονομιάς τους, για να χρηματοδοτηθούν συγκεκριμένα προγράμματα. Από το 2011 και μετά να υπάρχει ένας σταθερός φόρος περίπου 1% επί της κληρονομιάς, φόρος που ίσχυε μέχρι το 1997.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.