Τετάρτη, Ιανουαρίου 13, 2010

MΟΥΣΟΥΜΑΝΟΙ ΤΗΣ ΚΩ "Δεν είμαστε μειονότητα, είμαστε ίσοι πολίτες"


Θέμα θεσμοθέτησης της εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας με την επαναλειτουργία των τουρκικών σχολείων που έκλεισαν το 1971 εγείρει μέσω του newstime.gr η μουσουλμανική Κοινότητα της Κω. Είναι η πρώτη φορά που ακούγεται με τόσο ηχηρή φωνή το αίτημα τους ενώ υποστηρίζουν ακόμα ότι θα ήταν καλύτερα να διδάσκονται τα παιδιά των μουσουλμάνων τη θρησκεία τους σε ιδιαίτερο μάθημα στα σχολεία, αντί να βγαίνουν έξω την ώρα των θρησκευτικών. «Δεν είμαστε μειονότητα, είμαστε ίσοι πολίτες, αλλά το ζήτημα της εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας εκκρεμεί…» διευκρινίζει ο Πρόεδρος του μουσουλμανικού Συλλόγου «η αδελφότης» Μασλούμ Παϊζάνογλου.
Το Newstime έζησε μια βδομάδα με τους τουρκόφωνους μουσουλμάνους στο χωριό Πλατάνι που παλιά είχε την ονομασία Κερμεντές. Ένα οδοιπορικό που πραγματοποιείται σε μια εποχή όπου από τον περασμένο Μάϊο επιχειρείται να στηθεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης θέμα «τουρκικής μειονότητας στην Κω και στη Ρόδο» ενώ το πιο εντυπωσιακό είναι ότι στην προσπάθεια αυτή με υποκινητή τον ελβετό βουλευτή Ανδρέα Γκρός, πρωτοστατεί και ο ελληνοκύπριος βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Χρήστος Πουργουρίδης.
Την ίδια ώρα η περίεργη υπόθεση κατασκοπείας με την σύλληψη 2 τούρκων που κατάγονται από την μουσουλμανική κοινότητα της Κω με την κατηγορία ότι πουλούσαν μυστικά στην Ελλάδα,στην απέναντι όχθη στην Αλικαρνασσό ,στο Μπόντρουμ, καλύπτεται από πέπλα μυστηρίου .
Το Newstime αναζήτησε τα ίχνη των λεγόμενων «κατασκόπων» και εξασφάλισε αποκαλυπτικές συνεντεύξεις που θα δημοσιεύσει τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ:
http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=28184

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΕ VIDEO
http://link.brightcove.com/services/player/bcpid19240934001?bctid=61432845001

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.