Κυριακή, Οκτωβρίου 25, 2009

Oι STAGIAIRES (Σταζιέρ) της κοινωνίας και οι JARRETIÈRES (Ζαρτιέρες) του πολιτικού συστήματος.


Ρουσφετολογικό, πελατειακό, αναξιοκρατικό, αδιαφανές, βολικό για … βολευτές, εργατοπατέρες, πολιτικά ανεύθυνα ανθρωπάρια που στηρίζουν την θλιβερή ύπαρξη τους στην ανάγκη των πολλών για ένα πιο σίγουρο, για ένα καλύτερο μέλλον.
Αυτή είναι η εικόνα του κυρίαρχου συστήματος σήμερα στην ελληνική κοινωνία.
Μαγαζάτορες υποσχέσεων, ψιλικατζήδες της ελπίδας, πραματευτές ονείρων.
Ζαρτιέρες
που συγκρατούν και υποστηρίζουν την προκλητικότητα ενός ολόκληρου συστήματος καμωμένου από stages υλικά και εξαπατημένους (ηθελημένα και αθέλητα) stagiaires της κοινωνίας.
Ποια είναι όμως η αλήθεια, ποιες είναι οι προθέσεις πίσω από τα ψεύτικα και βολικά λόγια;
Πώς μπορούμε να "μεταφράσουμε" δηλώσεις και να φωτίσουμε τις stage σκοπιμότητες;
Διαβάστε: Ντόρα Μπακογιάννη: Δήλωσε: «H κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντίθετα με τις προεκλογικές της εξαγγελίες, προχωρεί σε αποφάσεις που εκδικούνται χιλιάδες παιδιά τα οποία εργάζονται στα Προγράμματα Stage στο Δημόσιο, αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Χωρίς διάλογο με τους ενδιαφερόμενους η κυβέρνηση αναγγέλλει αποφάσεις που έχουν τεράστιο κόστος και για τους εργαζόμενους αλλά και για τους φορείς.»
Δηλαδή η Ντόρα Μπακογιάννη εννοεί: «Η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν πρέπει με τίποτα να υλοποιήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις γιατί την "κάτσαμε". Θα εξευτελιστούμε, θα μας βρίζουν χιλιάδες παιδιά που τα εκμεταλλευτήκαμε με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο. Οι αποφάσεις αυτές θα έχουν τεράστιο κόστος για το απίστευτα πελατειακό σύστημα που στήσαμε με τόσο κόπο!!»

Διαβάστε και αυτό:
Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε
: «Συνθλίβοντας τα όνειρα χιλιάδων νέων ανθρώπων δεν μειώνονται τα δημόσια ελλείμματα, φωτίζεται απλώς το έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας που χαρακτηρίζει τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ»
Δηλαδή ο Αντώνης Σαμαράς εννοεί: «Συνθλίβοντας τα όνειρα ρουσφετολόγων, βολευτάδων και υπουργών της αναξιοκρατίας, φωτίζεται απλώς το έλλειμμα της πολιτικής μας ευθύνης που μας χαρακτηρίζει από την κεφαλή έως τα νύχια».

Σημ.
Stage : προάσκηση, πρακτική εξάσκηση, μαθητεία
Stagiaire : ασκούμενος, μαθητευόμενος
Jarretière :λάστιχο που χρησιμεύει στην στερέωση της κάλτσας πάνω και κάτω από το γόνατο
.
Ο apatris είπε...
Σωστά. Τώρα το ρουσφέτι μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Όπως και η τζάμπα εργασία.Προσέχτε κ. Σαμιωτάκη για τελευταία έχετε πέσει χαμηλά...
.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑκ.Κ.ΣΑΜΙΩΤΑΚΗ , ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΟ.ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ Η ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΝΑΝΕ.ΣΥΝΕΧΙΣΕ.ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ,ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ,ΚΑΤΑΛΟΙΠΟΥ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.νικος.

2 σχόλια:

  1. Σωστά. Τώρα το ρουσφέτι μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Όπως και η τζάμπα εργασία.

    Προσέχτε κ. Σαμιωτάκη για τελευταία έχετε πέσει χαμηλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/10/09 11:10

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
    κ.Κ.ΣΑΜΙΩΤΑΚΗ , ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΟ.
    ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ Η ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΝΑΝΕ.
    ΣΥΝΕΧΙΣΕ.ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ,ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ,ΚΑΤΑΛΟΙΠΟΥ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.
    νικος.
    25-10-09.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.