Κυριακή, Ιανουαρίου 11, 2009

Ξορκίζοντας τον ……"ανασχηματισμένο".




Από το 2008 τον αδιαμφισβήτητα χειρότερο και με διαφορά χρόνο της δεκαετίας στο 2009, τον γνωστό ως "καρνάβαλο" και "ανασχηματισμένο".


Μέσα σε λίγα 24ωρα ανασχηματίσαμε την βραδύτητα και την αρρυθμία σε επιδίωξη για "νέες ταχύτητες και νέους ρυθμούς".
Σε μία και μόνη μέρα ανασχηματίσαμε την αναποτελεσματικότητα, την αστάθεια, την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια σε "αποτελεσματικότητα, σταθερότητα, σιγουριά και ασφάλεια!!".
Με μία υπογραφή ανασχηματίσαμε τον ολισθηρό δρόμο της ανευθυνότητας σε "δύσκολο δρόμο υπευθυνότητας!".
Με ένα καινούριο σχήμα, η κατάρρευση των δημοσιονομικών και του κοινωνικού κράτους ανασχηματίστηκε σε διεθνή οικονομική κρίση και η ηθική απαξίωση ανασχηματίστηκε σε "Συγνώμη ήταν δικό μου λάθος".
Μέσα σε μια Πρωτοχρονιά το παλιό άχρηστο, φθαρμένο και απελπιστικά αργό, ανασχηματίστηκε σε "νέο ξεκίνημα με βήμα γοργό ανανέωσης και συνέχειας"!!!
Μέχρι να φέρουμε τον αγιασμό στο σπίτι η έλλειψη συγκεκριμένων μέτρων τα οποία θα ικανοποιούν τα αιτήματα των πολιτών, η λαϊκή δυσφορία, η φτώχεια, ανασχηματίστηκαν σε έναν "φωτισμένο Παπαθανασίου".
Η νεοφιλελεύθερη πολιτική των πανεπιστημιακών δασκάλων ανασχηματίστηκε σε "οικονομία" και ανθρώπους της αγοράς!!!
Μέχρι να τελειώσουν οι διακοπές, οι "αλήτες" των δρόμων, των Εξαρχείων, οι πέτρες, οι μολότοφ, οι "λίγοι", οι "εξαιρέσεις", ανασχηματίστηκαν σε αγωνιούντες νέους, σε δικαίως αμφισβητούντες, σε οξυγόνο της κοινωνίας.


Μένουν άλλες 300 τόσες μέρες μέχρι το τέλος του "ανασχηματισμένου" 2009.


Θα καταφέρουμε να ανασχηματίσουμε, να ανακυκλώσουμε, να χωνέψουμε και τέλος να αποβάλουμε τις ξεπερασμένες ιδέες, τα φθαρμένα πρόσωπα, τις αποτυχημένες πολιτικές;
Θα καταφέρουμε να συγκρουστούμε με τα προβλήματα και αυτούς που τα προκαλούν;
Είμαστε έτοιμοι να ρίξουμε πέτρα στους άρπαγες και να αποβάλουμε τα συμπτώματα του μιθριδατισμού στην φρίκη, να κάψουμε όποιο χαλί κρύβει από κάτω τις αδυναμίες τις δικές μας και την ενοχή των άλλων.


Αυτό το μακελειό της νοημοσύνης και της συνείδησης μας δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί !!!

ΥΣΤ.: Η βία δεν ήταν ποτέ αριστερή υπόθεση.
Αν ο αναρχισμός έγινε παγκόσμιο κίνημα αυτό δεν οφείλεται στην βία αλλά στον πλούτο των ιδεών του που σήμερα είναι πιο επίκαιρες από ποτέ. Κανείς δεν έχει δικαίωμα στην ζωή και στον θάνατο του άλλου !!!

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος31/1/09 11:39

    Εξαιρετικό και συχώρα με που δεν είχα μπει τόσο καιρό να το διαβάσω...
    Υποχρεώσεις...
    Βγάλ'τα παπούτσια μη λερώσεις... και τέτοια...ξέρεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.