Κυριακή, Σεπτεμβρίου 14, 2008

«Σπάσε την ακρίβεια, όλα είναι κλεμμένα, όλα μας ανήκουν»


“Περίπου 100 νεαροί μπήκαν σε σούπερ μάρκετ και ακινητοποίησαν πελάτες και προσωπικό, λέγοντάς τους ότι δεν θα τους πειράξουν και δεν έχουν σκοπό να κάνουν κακό, ενώ την ίδια ώρα κάποιοι από αυτούς είχαν αποκλείσει την είσοδο με ένα πανό που έγραφε: «σπάσε την ακρίβεια, όλα είναι κλεμμένα, όλα μας ανήκουν».
Με απορία οι καταναλωτές έβλεπαν τους νεαρούς να τους μοιράζουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Στη συνέχεια πέταξαν φέιγ-βολάν με το σύνθημα «σπάσε την ακρίβεια», «έμπρακτη επίθεση στην ακρίβεια, απαλλοτρίωση, ελεύθερη διακίνηση», και αποχώρησαν…………………………….
Η είδηση δεν έτυχε μεγάλης προσοχής από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα της χώρας ούτε φυσικά έγινε πρωτοσέλιδο σε καμιά μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα του συστήματος.

Παράνομοι οι κουκουλοφόροι, δεν τίθεται θέμα τουλάχιστον σύμφωνα με τους νόμους που έχουν θεσπίσει, ψηφίσει και αποδεχτεί οι χορτάτοι.

Παράνομη σίγουρα η κλοπή, η απαλλοτρίωση, η αναδιανομή, η μοιρασιά, η παράδοση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Παράνομη όμως και η παραλαβή και αποδοχή από τους φτωχούς; Παράνομο και το χειροκρότημα στο σούπερ μάρκετ και στην λαϊκή όπου πραγματοποιήθηκε η "αναδιανομή" του "πλούτου"; Πιθανόν στα όρια της παρανομίας. Σίγουρα στα όρια λειτουργίας του συστήματος και βέβαια στο κόκκινο όσον αφορά την ανησυχία των κρατούντων.

Ανησυχούν γιατί ξέρουν.

Φοβούνται γιατί καταλαβαίνουν.

Τρομάζουν γιατί είναι βέβαιο ότι ο πολίτης που χειροκροτεί την ενέργεια του κουκουλοφόρου Ρομπέν των σούπερ μάρκετ ταυτόχρονα αποδοκιμάζει την αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης, να καταπολεμήσει την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια.

Αποδοκιμάζει την καταλίστευση του εισοδήματος του συνταξιούχου, του μισθοσυντήρητου, του μικρού και μεσαίου επαγγελματία είτε από τα ανεξέλεγκτα ιδιωτικά συμφέροντα είτε από τα αρπακτικά του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας με δήθεν δίκαιους κεφαλικούς φόρους και κάθε είδους έμμεσα και άμεσα χαράτσια.

Τρομάζει το σύστημα γιατί ξέρει ότι ο πολίτης δεν χειροκροτεί τον κουκουλοφόρο με τα μακαρόνια στα χέρια αλλά αποδοκιμάζει τους βαθύπλουτους βουλευτές που μεταβλήθηκαν σε κροίσους υπουργούς μέσα σε λίγα χρόνια.

Αποδοκιμάζει ο πολίτης τους γαλάζιους εφοπλιστές και τις άγονες προσπάθειες των υπουργών να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλο τους. Αποδοκιμάζει η γυναικούλα στη λαϊκή τα αθώα ζευγάρια πολιτικών και τηλεοπτικών αστέρων που πλουτίζουν με τον "σταυρό στο χέρι". Αποδοκιμάζει ο σερβιτόρος και η καμαριέρα που τους πετάνε έξω από τα βαρέα και ανθυγιεινά τους σκληρά εργαζόμανους κτηματομεσίτες βαθύπλουτους σκαφάτους υπουργούς που αβγατίζουν την πραμάτεια τους μέσα από συμβολαιογραφικά γραφεία των συζύγων τους και με τις ευλογίες των μοναχών της μονής σκανδαλομιζοβατοπεδίου. Αυτά και άλλα τόσα αποδοκιμάζει η τυχερή λαϊκή αγορά που δέχτηκε με ευχαρίστηση και χειροκρότημα τα δώρα των κουκουλοφόρων της Θεσσαλονίκης. Και αυτό το κάνει ο ελληνικός λαός (δυστυχώς για αυτόν και ευτυχώς για τους κρατούντες) με σεμνότητα και ταπεινότητα.

Εξαντλεί ο ελληνικός λαός και τα τελευταία αποθέματα της ευγένειας, της σύνεσης και της αυτοσυγκράτησης του.

Λίγες σταγόνες έμειναν ακόμα …

1 σχόλιο:

  1. H Ροδος, στη συνειδηση των ροδιτών, είναι τουριστικος προορισμος ;

    Εχει καταλαβει εστω και ο πιο… εξυπνος ροδιτης ότι ζει από τον τουρισμο ; Νομιζω πως όχι. Γιατι αν ειχε καταλαβει, θα ειχε αλλαξει τη συμπεριφορα του, και θα εδινε αυτος στο παραδειγμα στους ….λιγοτερο εξυπνους.

    Αν διακοπες σημαινει ξεκουραση και ανεμελια σε ένα ησυχο περιβαλλον, οπου αισθανεσαι ότι σε θελουν και σε εκτιμουν ; αν ναι, τοτε δεν το εχει κανεις, καταλαβει !

    Όταν ο τουριστας πανικοβλητος, προσπαθει να αποφυγει και να μη τραυματισθει μεσα στα στενα της παλιας πολης, από τα πασης φυσεως αυτοκινητα, τις μηχανες και μηχανακια με τις βγαλμενες εξατμισεις,
    Οταν δεν μπορει να αναπαυθει και να κοιμηθει τη νυκτα επειδη ηλθε ενας «διασημος» ελληνας σκυλάς στη Ροδο, και πρεπει να μεινει ξαγρυπνος μεχρι τις εξι το πρωί,
    Όταν του κανουν το τραπεζι για να τον ευχαριστησουν σε μοδατο εστιατοριο της παλιας πολης, κλειστο με κλιματισμό, και τελικα πρεπει να ανακαλυψει ότι στην Ελλαδα οι νομοι ψηφιζονται για να μη ισχυουν, και η ιδιοκτητρια του εστιατοριου ……προτρεπει τους πελατες να καπνισουν,
    Οταν η ντουζιερα στη παραλια, δεν τρεχει νερο, επειδη καποιος εκμεταλευτης ομπρελων, ποτιζει την αμμο και παρολες τις διαμαρτυριες δεν σταματα,
    Όταν ο κωδικας οδικης κυκλοφοριας δεν ισχυει στην Ελλαδα,
    Όταν παντου είναι πεταμενα σκουπιδια και ολοι πετανε στο δρομο τα σκουπιδια τους,

    τοτε μη σας φαινεται παραξενο που πελατης ξενοδοχειου που παρεμεινε στο νησι μας δυο βδομαδες, περιμενοντας το λεωφορειο να αναχωρησει, επιασε κουβεντα με υπαλληλο της υποδοχης και ρωτησε, αν εμεις εχουμε νομισμα τη …δραχμη. Εκει καταντησαμε, δεν ξοδεψε δυο βδομαδες για τιποτα. Ουτε εφημεριδα !

    Μονοι μας απαξιωνουμε τον τουριστικο προορισμο μας. Το μονο που καθοριζει την επιλογη του τουριστα, είναι η τιμη. Οσο πιο φτηνα τοσο πιο καλα !
    Ποιοτητα ζωής ; τι είναι αυτό ; Αφου οι ιδιοι δεν ξερουμε τι θα πει. Ποιοτητα, νομιζουν ότι είναι τα ακριβα επιπλα, επωνυμα ρουχα και αυτοκινητα….

    Κυριε Δημαρχε,
    Σας παρακαλω πολύ, λαβετε τα αναγκαια μετρα, μην υπολογιζετε το πολιτικο κοστος, όταν κανεις καλα την δουλεια σου, θα επενεκλεγεις.
    Το βραδυ πρεπει να υπαρχει ησυχια, και όχι να μενεις ξαγρυπνος επειδη ακους μουσικη από ντισκο 5 χιλιομετρα μακρυα ! Η αστυνομια λεει, ότι η δημοτικη αστυνομια εδωσε την αδεια λειτουργιας.
    Στο τελος θα μας υποχρεωσει ο μαγαζατορας, να πληρωνουμε και για την ηχορυπανση, γιατι να ακουμε μουσικη τζαμπα ;

    Μηπως απογορευεται το καπνισμα σε κλειστους χωρους ; ή μηπως και αυτό εμπιπτει στη κατηγορια των …εξυπνακηδων που ισχυριζονται γενικα και αοριστα ετσι, ότι ολοι οι αλλοι είναι ανοητοι και κανω ότι μου καπνισει ;

    Με εκτιμηση

    Αλεξανδρος Καλοκαιρινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.