Δευτέρα, Αυγούστου 04, 2008

Eγκλήματα αναζητούν ενόχους!!! No 2


Εγκλημάτησαν και εγκληματούν όσοι ακόμα και σήμερα δεν βλέπουν ευθύνες και υπεύθυνους για το μέγεθος της φυσικής-οικολογικής καταστροφής που υπέστη το νησί μας.
Είναι ψέμα ότι αυτοί που έκαψαν την Πελοπόννησο, την Πάρνηθα, την Χαλκιδική θα μπορούσαν να σώσουν εμάς.
Είναι ψέμα ότι η Κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε γιατί δεν υπήρχε μόνιμα σταθμευμένο αεροπλάνο στο πλουσιότερο σε δάση νησί της Μεσογείου! Γιατί τα οχήματα της πυροσβεστικής είναι πεπαλαιωμένα, γιατί υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού. Γιατί οι δυνάμεις τηςπυροσβεστικής μετακινούνται με πλοίο και όχι με αεροπλάνα μεταφοράς οχημάτων. Γιατί ζητήθηκε βοήθεια από το εξωτερικό μετά από 3 24ωρα φωτιάς. Γιατί ο συντονισμός για την κατάσβεση έγινε με απαρχαιωμένα μέσα και κινητά τηλέφωνα. Γιατί ο στρατός έμεινε στην απέξω.
Είναι ψέμα ότι η φωτιά σβήνει από τον αέρα και με τα αεροπλάνα.
Είναι ψέμα ότι υπήρχε καλός συντονισμός.
Είναι ψέμα ότι υπήρχε καν συντονισμός.
Είναι ψέμα ότι η πυροσβεστική ξέρει, έχει τις γνώσεις, την δυνατότητα, την εξειδίκευση και την ικανότητα να αντιμετωπίσει μεγάλες δασικές πυρκαγιές.
Είναι ψέμα ότι έφταιγε μόνο ο "στρατηγός άνεμος".
Είναι ψέμα ότι υπήρξαν εμπρηστές.
Οι ζωντανοί νεκροί των Λαέρμων, η Αγία Παρασκευή, το Θάρρι, η Υψενή, η υπομονή και η νοημοσύνη μας φώναζαν πως είναι ψέμα, πως δεν υπήρξαν θύματα. Είναι ψέμα πως δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Είναι ψέμα πως το συμφέρον του τόπου και η σωτηρία του περιβάλλοντος μπήκε αυτή τη φορά πάνω από το συμφέρον του κόμματος.
Είναι ψέμα ότι η φωτιά σκορπά τον θάνατο σε όλα τα ζώα. Η φωτιά ίσως καίει τα ελάφια, θρέφει και συντηρεί όμως τα σταβλισμένα στο κομματικό παχνί πολιτικά πρωτόζωα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.