Σάββατο, Αυγούστου 09, 2008

Αντάρτες της πορδής με τα λεφτά του "μπαμπά"


Όπως λέει και το τραγούδι …
Αντάρτες της πλάκας με τα λεφτά του λαού.
Επαναστάτες με μηνιάτικο της βουλευτική αποζημίωση. 15.000 ευρώ μηνιαίως!!! Τόσο κοστίζουν στον ελληνικό λαό. Τόσο πληρώνει ο Έλληνας τον ξεδιάντροπο κυνισμό στην πολιτική ζωή του τόπου.
Η καταιγίδα "Τατούλη" που τάχα εξελίχθηκε σε τυφώνα "Μανώλη" και δήθεν σαρώνει την πολιτική ζωή του τόπου.
Στην ουσία το μόνο που κάνει είναι να θρέφει τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και συντηρεί τα προσχήματα στο κυβερνών κόμμα και την αντιλαϊκή νεοφιλελεύθερη πολιτική που αυτό εφαρμόζει με εμπνευστή τον Καραμανλή και μπροστάρη τον Αλογοσκούφη.
Μια πολιτική πολλές φορές σκληρή και ανάλγητη, μια πολιτική των αριθμών και όχι των ανθρώπων. Μια πολιτική που μετατρέπει την κοινωνία σε καζάνι που βράζει. Σε χύτρα ταχύτητας στην οποία αναπτύσσονται τεράστιες πιέσεις. Τέτοιες που δεν μπορεί το μέταλλο να αντέξει.
Και εκείνη την κρίσιμη ώρα, την ώρα της επερχόμενης κοινωνικής έκρηξης, λειτουργούν αποτελεσματικά οι βαλβίδες εκτόνωσης. Τατούλης, Μανώλης, Μιχαλολιάκος, Ψωμιάδης. Οι βαλβίδες της χύτρας, του συστήματος. Οι δήθεν άλλες φωνές…
Η ελπίδα (φρούδα, μίζερη και καχεκτική) που αναγεννιέται με μόνο στόχο γρήγορα να διαψευσθεί.
Οι αντάρτες της πορδής θα διαφωνήσουν με την αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης αλλά θα ψηφίσουν τα νομοσχέδια. Θα καταγγείλουν τροπολογίες αλλά θα παραχωρήσουν την θέση τους σε άλλους αποποιούμενοι την ευθύνη της ψήφου τους. Θα υπηρετήσουν πιστά το κομματικό και προσωπικό τους συμφέρον και θα το προτάξουν απέναντι στο συμφέρον του ελληνικού λαού που τους ψήφισε, τους εξέλεξε, τους εμπιστεύτηκε.
Την ώρα που οι άλλοι θα κλέβουν το μέλι και θα τρώνε στα κρυφά το παντεσπάνι, αυτοί θα το καταγγέλουν και ταυτόχρονα επιδεικτικά μπροστά στα μάτια μας θα απολαμβάνουν τις λιχουδιές του συστήματος.
Τατούληδες, Μανώληδες, Μιχαλολιάκους, Ψωμιάδηδες, αντάρτες της πλάκας και ακριβοπληρωμένους επαναστάτες συναντάμε σε όλα τα επίπεδα εξουσίας, σε όλες τις βαθμίδες διακυβέρνησης της χώρας.
Δεν είναι τα πρόσωπα το πρόβλημα. Η νοοτροπία είναι το ζήτημα.
Όσο κανείς δεν αναλαμβάνει πραγματικά τις ευθύνες του τόσο η ακρίβεια θα σαρώνει το οικογενειακό προϋπολογισμό, τα δάση μας θα καίγονται, η λειψυδρία θα εξελίσσεται σε εφιάλτη, το περιβάλλον θα καταστρέφεται, τα σχολεία μας και τα νοσοκομεία μας θα υποβαθμίζονται, το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας θα υποθηκεύεται.
Βάλτε την χύτρα στη φωτιά, κλείστε τις βαλβίδες και προετοιμαστείτε … για την έκρηξη!!!
.
.Ο/Η Rizobreaker είπε...
"Δεν είναι τα πρόσωπα το πρόβλημα. Η νοοτροπία είναι το ζήτημα."Θα σημείωνα ότι το ΣΥΣΤΗΜΑ είναι το ζήτημα. Καθώς όλα τα υπόλοιπα, όπως και η νοοτροπία, είναι δημιουργήματα αυτού. Η νοοτροπία που λες πχ, δημιουργείται μέσα από ένα (αντι)εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο είναι στην υπηρεσία του συγκεκριμένου συστήματος. Αν δεν αλλάξει το σύστημα, τίποτα δεν αλλάζει.
.
.Ο Νίκος είπε...
Ο ομιλών Υπουργός μας,συνεχίζει ομιλών,με σεμνότηταν και ταπεινότηταν,δια την έγκαιρον ενημέρωσιν του Εισαγγελέως Σανιδά.Ο μη ομιλών,εισέτι,συνεργάτης του,μας εμβάλλει εις σφοδράν ανησυχίαν.
.
.savvas είπε...
για τον αλητη του τοπου μας δεν λες τιποτα?το χοντρο ?αυτος χεζει πανω στην ιστορια τουτοπου κακκκα οχι σκατα αλλα καακκαγια οσους τηλιακους και μη καταλαβαινουν...

4 σχόλια:

  1. για τον αλητη του τοπου μας δεν λες τιποτα?
    το χοντρο ?
    αυτος χεζει πανω στην ιστορια του
    τοπου κακκκα
    οχι σκατα αλλα καακκα
    για οσους τηλιακους και μη
    καταλαβαινουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Δεν είναι τα πρόσωπα το πρόβλημα. Η νοοτροπία είναι το ζήτημα."

    Θα σημείωνα ότι το ΣΥΣΤΗΜΑ είναι το ζήτημα. Καθώς όλα τα υπόλοιπα, όπως και η νοοτροπία, είναι δημιουργήματα αυτού. Η νοοτροπία που λες πχ, δημιουργείται μέσα από ένα (αντι)εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο είναι στην υπηρεσία του συγκεκριμένου συστήματος. Αν δεν αλλάξει το σύστημα, τίποτα δεν αλλάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/8/08 12:21

    Ο ομιλών Υπουργός μας,συνεχίζει ομιλών,με σεμνότηταν και ταπεινότηταν,δια την έγκαιρον ενημέρωσιν του Εισαγγελέως Σανιδά.
    Ο μη ομιλών,εισέτι,συνεργάτης του,μας εμβάλλει εις σφοδράν ανησυχίαν.
    νικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος26/8/08 19:17

    pes ta atime samiotaki arxige !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.