Κυριακή, Ιουνίου 15, 2008

Ακριβή μου … νεότητα !!!


Νεότητα μου αδικημένη και άνεργη!!!

Ένας στους τρεις νέους ανθρώπους 15-24 ετών που ζήτησε μια θέση εργασίας φέτος την Άνοιξη "έφαγε" κυριολεκτικά πόρτα. Έμεινε άνεργος !!!
Η ανεργία των νέων τον Μάρτιο ήταν παρακαλώ 27,1% από 22% τον Φεβρουάριο. Η ανεργία των γυναικών σκαρφάλωσε στο 12,7%. Οι άνεργοι στη χώρα μας σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία έφθασαν τα 443.000 άτομα.
Την ίδια στιγμή οι Υπουργοί Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντί να ασκήσουν κοινωνική πολιτική υιοθετώντας μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας, συνάπτουν και συνυπογράφουν συμφωνίες εξυπηρέτησης των συμφερόντων των εργοδοτών ανοίγοντας τον δρόμο για κατάργηση των βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα.
Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά το χρόνο εργασίας, οι υπουργοί Απασχόλησης της ΕΕ συμφώνησαν ότι το ανώτατο όριο είναι το 48ωρο. Ωστόσο, η συμφωνία προβλέπει δυνατότητα επιλογής επιπλέον χρόνου εργασίας έως 60 ώρες την εβδομάδα, ενώ για ορισμένα επαγγέλματα το ανώτατο όριο είναι οι 65 ώρες, εφόσον το συμφωνήσουν οι κοινωνικοί εταίροι.

Λες και οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας, της ανέχειας και της ανεργίας θα έχουν ποτέ την πολυτέλεια να μην συμφωνήσουν με τον άλλο κοινωνικό εταίρο που είναι ο εργοδότης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.