Τετάρτη, Ιουνίου 04, 2008

Ο Δημήτρης και ο Νίκος … παντρεύονται ;;;


Αν θυμάμαι καλά έχουν περάσει τρία χρόνια, ίσως και τέσσερα.
Η είδηση δεν πέρασε μέσα από το καθημερινό αστυνομικό δελτίο.
Έγινε γνωστή από ραδιόφωνα και εφημερίδες.
Ένας "άντρακλας" έπιασε στα πράσα την γυναίκα του με άλλον άντρα.
Το "απατημένο" αρσενικό και ο ισοπεδωμένος εγωισμός του δεν άντεξαν. Ξυλοκόπησαν τον εραστή, ξυλοφόρτωσαν την γυναίκα, την οποία μάλιστα ο "άντρας" ο πολλά βαρύς και απατημένος την κούρεψε και την πέταξε στο δρόμο.
Η τοπική μας καλοβολεμένη και υποκριτική κοινωνία αντέδρασε με μια εκκωφαντική σιωπή. Το ίδιο και οι αρχές του τόπου. Αλλά και η δικαιοσύνη.
Το απάνθρωπο επεισόδιο μετατράπηκε σε αντικείμενο κουτσομπολιού και οδήγησε σε "ξεκατίνιασμα" της κοινής γνώμης σε μπαρ και καφετέριες.
Και εκεί θα έμενε σαν απόλυτο απόσταγμα μιας συντηρητικής, ρατσιστικής, απάνθρωπης, σοβινιστικής και υποκριτικής κοινωνίας. Εκεί θα έμενε αν δεν υπήρχε μία, και μόνο μία, φωνή. Ένας, και μόνο ένας, επώνυμος από όλη την Δωδ/σο. Ένα, και μόνο ένα, δημόσιο πρόσωπο από όλο τον νομό πήρε θέση.
Έστειλε επιστολή με την οποία συμπαραστέκονταν και υποστήριζε ανοικτά το θύμα-γυναίκα, κατακεραύνωνε, έδειχνε και χαρακτήριζε όπως έπρεπε τον θύτη-άντρα.
Ένας, και μόνο ένας, μεταξύ όλων μας, είχε το θάρρος της γνώμης του. Ένας, και μόνο ένας, μας ξελάσπωσε όλους και έσωσε τις συνειδήσεις μας.
Αυτός ο ένας που έστειλε εκείνη την καταπληκτική επιστολή στα μέσα ενημέρωσης δεν ήταν άλλος από τον Δήμαρχο της Τήλου, τον Κύριο Αλιφέρη.
Αυτός ο ίδιος άνθρωπος, ο Δήμαρχος του νησιού, πιστός στα πιστεύω, τις αξίες και τις δημοκρατικές ευαισθησίες του, δεν ήταν δυνατόν να αρνηθεί σε δύο ανθρώπους να ασκήσουν το όποιο δημοκρατικό τους δικαίωμα εφόσον αυτοί του το ζήτησαν.
Ήταν σίγουρο ότι δεν θα έβρισκε οποιαδήποτε δικαιολογία, δεν θα κατέφευγε σε οποιαδήποτε υπεκφυγή για να αρνηθεί αυτό που επιβάλουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ευρωπαϊκές διατάξεις περί ισότητας των πολιτών. Το έχει αλήθεια υπόψιν του αυτό ο εισαγγελέας Κος Σανιδάς ο οποίος με φιρμάνι απαγόρεψε τον γάμο;
Ο Κος Αλιφέρης για ακόμα μια φορά σώζει τα προσχήματα, τις συνειδήσεις μας και παραμένει συνεπής σε αυτά που πιστεύει. Για αυτό του βγάζουμε το καπέλο, τον ζηλεύουμε για το θάρρος και την τόλμη του έστω και αν προσωπικά δεν κατανοώ την σκοπιμότητα ενός πολιτικού γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων πολύ περισσότερο όταν ο θεσμός του γάμου αμφισβητείται πλέον και από τα ετερόφυλα ζευγάρια και ακόμα περισσότερο όταν με το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης μπορούν να λυθούν όλα τα νομικά και πρακτικά ζητήματα ενός ζευγαριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.