Κυριακή, Μαρτίου 30, 2008

ΔΩΣΤΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΡΕ !!!


Όποιος καεί με τον χυλό φυσά και το γιαούρτι !!! Έτσι λέει ο λαός μας.
Στην περίπτωση μας ο χυλός μας σερβιρίστηκε αρχικά ως σοσιαλιστικός.
Πέσαμε με τα μούτρα για να διαπιστώσουμε ότι πρόκειται για μια κακομαγειρεμένη σούπα. Τσουρουφλιστήκαμε πάνω στην βιασύνη μας να γευτούμε τις εκσυγχρονιστικές δημιουργίες των σοσιαλιστών σεφ.
Καήκαμε, πληρώσαμε και ακόμα πληρώνουμε.
Και πάνω στον καημό μας για να σβήσουμε την κάψα μας παραγγείλαμε γιαούρτι.
Γιαούρτι φιλελεύθερο, με τσίλι και σήμα την νεοφιλελεύθερη καυτερή κόκκινη πιπεριά. Το σήμα κατατεθέν δεν το είδαμε, την κόκκινη πιπεριά δεν την προσέξαμε.
Όπως δεν προσέξαμε, δεν δώσαμε σημασία και στην επιγραφή του μαγαζιού από το οποίο παραγγείλαμε. Μαγαζί προσφάτως ανακαινισθέν πρώτος δρόμος ΄’δεξιά’’.
Στην ταμπέλα δεν έγραφε "Κυβερνητικό Ζαχαροπλαστείο" αλλά "Μεσιτικό Γραφείο".
Το διαφημιστικό σλόγκαν "Ψωνίστε από εμάς με σεμνότητα και ταπεινότητα" δεν διευκρίνιζε ότι οι πωλητές θα ήσαν κουμπάροι, λαμόγια, παρανομούντες υπουργοί, θερμόαιμοι διοικητές ταμείων και ερωτύλοι γραμματείς υπουργείων έτοιμοι να μας "γδύσουν" και να πάρουν ό,τι έχουμε και δεν έχουμε.
Σε αυτό το δεξιό νεοφιλελεύθερο μαγαζί το σλόγκαν "ο πελάτης έχει πάντα δίκιο" ήταν και είναι άγνωστο όσο άγνωστη είναι και η σεμνότητα και η ταπεινότητα.
Σε αυτό το απίστευτο Νεοδημοκρατικό μεσιτικό γραφείο αντί να αγοράσουμε οτιδήποτε ξεπουλάμε τα πάντα. Μπαίνεις καλοντυμένος και βγαίνεις γυμνός !!!
Οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού Καραμανλής, Αλογοσκούφης, Παυλόπουλος και Σία επιδεικνύουν μια πρωτοφανή μεσιτική συμπεριφορά και νοοτροπία. Πουλάνε την περιουσία μας, μεσολαβούν στην αγοραπωλησία χωρίς να τους το ζητήσουμε. Εξαφανίζουν τα ακίνητα, την περιουσία ενός ολόκληρου λαού χωρίς την υπογραφή του.
Γερμανοί, Αγγλογάλλοι, Αμερικανοί και Άραβες συνωστίζονται για να αρπάξουν την ευκαιρία !!! Τα πάντα βγαίνουν στο σφυρί !!! Ο ΟΤΕ και οι τηλεπικοινωνίες, η ΔΕΗ και η ενέργεια, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, οι εθνικοί δρόμοι και οι παράδρομοι. Τα πάντα. Ο εθνικός μας πλούτος. Οι κόποι μας, οι ελπίδες, το Μέλλον μας !!!
Πάνω στην απόγνωσή μας ρωτάμε: και τα λεφτά; Τα ευρώ που θα βάλετε στα ταμεία τι θα τα κάνετε αδίστακτοι μεσίτες; Θα τα κάνετε σχολεία, νοσοκομεία;
Θα ενισχύσετε τους οικονομικά ασθενέστερους;
Θα δώσετε καλύτερους μισθούς, αξιοπρεπείς συντάξεις; Ή απλώς θα μπαλώσετε τρύπες του νεοφιλελεύθερου αντικοινωνικού προϋπολογισμού σας;
Πάνω στην απόγνωση μας ρωτάμε: όταν τελειώσουν και τα λεφτά από το ξεπούλημα μετά τι άλλο θα πουλήσουμε;
Πάνω στην απόγνωση μας ρωτάμε; Αν το μετανιώσουμε πώς και με ποιο τρόπο θα περάσουμε πίσω στην περιουσία μας, τον εθνικό μας πλούτο;
Πώς ρε; Ε!!! Πώς; Δεν σας έχει πει ποτέ ο πατέρας και ο παππούς σας ότι μια φορά πουλάς και δέκα μετανιώνεις;
Οι προηγούμενοι ισοπέδωσαν το όραμα του Σοσιαλισμού και σεις καλοί μου μεσίτες ξεφτιλίσατε και ξεφτιλίζετε με την πολιτική σας οποιαδήποτε αναπτυξιακή προοπτική του φιλελευθερισμού.
Φτάνει πια ως εδώ !!! Δώστε λογαριασμό ρε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.