Σάββατο, Φεβρουαρίου 17, 2007

Ο Γκαργκάνας, ο Ντόκτορ Τζέκιλ, ο κύριος Χάιντ….


«Πρέπει να συμμαζευτούν τα νοικοκυριά και το κράτος! Ως κοινωνία ζούμε πέρα από τα μέσα μας».
Τάδε έφη ένας από τους κυριότερους θεματοφύλακες του συστήματος της ελεύθερης αγοράς. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ο κος Νίκος Γκαργκάνας.
Πώς λειτουργεί το σύστημα; Μα φυσικά πουλώντας και αγοράζοντας. Ενισχύει την αγορά, δηλαδή την κατανάλωση, με χίλιους δύο τρόπους. Με καταιγιστική διαφήμιση, με νέα προϊόντα ιδιαίτερα ελκυστικά, με την δημιουργία ψεύτικων αναγκών στον κακόμοιρο, αδύναμο και ανήμπορο να αντιδράσει πολίτη. Τον πείθει ότι αν δεν αγοράσει, αν δεν καταναλώσει, δεν ζει, δεν χαίρεται. Τεράστια εμπορικά κέντρα, σούπερ μάρκετ, διαδίκτυο, παγκοσμιοποίηση, η αγορά του κόσμου στο σπίτι μας!
Το σύστημα βέβαια μας διευκολύνει. Καταναλωτικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες, απίστευτες ευκολίες, υπέροχες δόσεις!!! Βλέπουμε το τυράκι, δεν αντιλαμβανόμαστε την φάκα. Και όταν το σύστημα μας εγκλωβίσει τότε οι θεματοφύλακες του π.χ. Γκαργκάνας, μας συμβουλεύουν: «Μην ξοδεύετε πιο πολλά από αυτά που έχετε δυνατότητα να πληρώσετε». Απίστευτη υποκρισία και ανακολουθία, προσχηματικό ενδιαφέρον, πραγματική σχιζοφρένεια.
Ή πραγματικότητα;
Απλά το σύστημα ανησυχεί για τους πελάτες του.
Το σύστημα φοβάται!!! Το μεγάλο μπαμ δεν αργεί να γίνει. Ο καταχρεωμένος πολίτης δεν μπορεί να είναι καλός αγοραστής. Και χωρίς πελάτες, χωρίς όλους εμάς, το σύστημα θα καταρρεύσει. Και αυτό αποτελεί τον μεγάλο εφιάλτη του κάθε Γκαργκάνα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.