Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2007


Γεράσιμος Κυριακόπουλος – Ταράσιο Ζαντορόζνι.
Προφυλακισμένοι από τον προηγούμενο Μάρτιο. Απεργοί πείνας εδώ και αρκετές εβδομάδες.


Το έγκλημα τους; Μετείχαν σε διαδήλωση του ελληνικού κοινωνικού φόρουμ. Κινδυνεύουν με ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία τους ή ακόμα και με θάνατο λόγω της απεργίας πείνας.
Πριν λίγες μέρες επιτέλους ο Υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να επισπεύσει τις διαδικασίες για την δίκη των δύο προφυλακισμένων.
Τι χρειάστηκε για να γίνει αυτό; Φυσικά η απεργία πείνας. Η αντίδραση τριών κομμάτων της Βουλής (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΝ), διαδηλώσεις, καταλήψεις κτιρίων, δεκάδες παραστάσεις οργανώσεων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, δεκάδες άρθρα στον τύπο και στο Ιντερνετ.
Τι έλειπε; Η ισχυροί φίλοι, οι κουμπάροι, οι μίζες, οι μεγαλοδικηγόροι, το σωστό φρόνημα περί ″ησυχίας, τάξεως και ασφάλειας″ και τα ιδεώδη ″πατρίς, θρησκεία, οικογένεια″.
Θα δώσει ποτέ κανείς λογαριασμό στον Έλληνα πολίτη για την άνιση, άδικη, σκληρή και ανάλγητη αντιμετώπιση ορισμένων πολιτών που όλως τυχαίως κοντράρουν το σύστημα και διαφωνούν με το κατεστημένο;

Σημ.: Οι γνωστοί ″κουμπάροι″ με τη μεγάλη μίζα αλλά και οι γνωστοί δικαστικοί και μεγαλοδικηγόροι του παραδικαστικού κυκλώματος είναι έξω!! Κυκλοφορούν ελεύθεροι!!

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/2/07 13:24

    Radio scream; έχει τέτοιο ραδιόφωνο στη Ρόδο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/2/07 13:34

    Α...8-11 στον παλμό...στραβομάραααα. Μ'άρεσε το blog σου παρεπιπτόντως. Να άλλος ένας από τους (λίγους) εναλλακτικά σκεπτόμεους τσαμπίκους :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/2/07 10:29

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ!!
    apatris ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ
    Κ.ΣΑΜΙΩΤΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.