Σάββατο, Ιανουαρίου 13, 2007

2007 – ΕΤΟΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ – Ανέκδοτο «δυνατό»!!!






Γερμανία 1480. Μαρτίνος Λούθηρος. O μεγάλος μεταρρυθμιστής!!
Πέρασε από την πίστη στην εξέγερση και ξεσήκωσε την Ευρώπη.
Προσέξτε την ομοιότητα με έναν σύγχρονο μεταρρυθμιστή!!

2007 – ΕΤΟΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ – Ανέκδοτο «δυνατό»!!!

Το είπανε δυο, το είπανε τρεις, το ακούσαμε χίλιες δεκατρείς φορές. Το ίδιο ακριβώς μονότονο επαναλαμβανόμενο αστείο.
Γελάσαμε άπειρες φορές μέσα στο 2006 ακούγοντας υπουργούς, υφυπουργούς και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να μας το διηγούνται. Ζήσαμε απίστευτες στιγμές, ξεκαρδιστήκαμε στα γέλια και μόνο στο άκουσμα της λέξης ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ!!!
Όμως…η πιθανότητα επανάληψης του ίδιου ανέκδοτου με την ίδια, ίσως και μεγαλύτερη συχνότητα και μέσα στο 2007….ε!!!! αυτό…αυτό…με γεμίζει τρόμο! Αλήθεια σας το λέω.. έχω χάσει τον ύπνο μου! Όχι δηλαδή πως τον ύπνο τον είχαμε στο τσεπάκι. Και πώς να αφεθείς στην αγκαλιά του Μορφέα
όταν διαπιστώνεις ότι ζεις σε μια χώρα…Σημειώστε:
Με τα πιο παχύσαρκα παιδιά της Ευρώπης.
Με τα περισσότερα θανατηφόρα δυστυχήματα στην άσφαλτο.
Με τα ποσοστά των καπνιστών να αυξάνονται αντί να μειώνονται.
Με τις πόλεις να πνίγονται στα σκουπίδια, αδυνατώντας να τα διαχειριστούν.
Με τους καρκινογόνους ρύπους στα μεγάλα αστικά κέντρα να είναι περισσότεροι από όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις.
Με την ανεργία, τη διαφθορά, τους φυγόστρατους και τα παραδικαστικά κυκλώματα.
Με τις υποκλοπές, την ακρίβεια, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τις συντάξεις της πείνας και τα πάσης φύσεως καρτέλ να συνθλίβουν τις στοιβαγμένες στα ράφια ελπίδες των αποχαυνωμένων, παραπληροφορημένων και τρομαγμένων πολιτών.
Την ίδια στιγμή, σ’ αυτή την ίδια χώρα, που όλα τα παραπάνω αποτελούν μέρος της ελληνικής μας πραγματικότητας (και λέω μέρος ...γιατί συμβαίνουν και όμορφα, ελπιδοφόρα και καταπληκτικά πράγματα σε αυτή τη χώρα με πρωταγωνιστές τους απλούς ανθρώπους)… Την ίδια λοιπόν στιγμή κυβερνητικοί (όπως λέμε οι εξωγήινοι) βαφτίζουν μεταρρυθμίσεις και στοχεύουν στο μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας, την Απογραφή, το Βασικό Μέτοχο, τις αλλαγές των φορολογικών κλιμακίων, τη φορολογία στα καύσιμα και στα κινητά τηλέφωνα, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, τράπεζες), την αμφισβήτηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, το ψαλίδισμα των συντάξεων, την ελαστικοποίηση του ωραρίου, την αύξηση των ορίων ηλικίας, την αναθεώρηση του άρθρου 16, τον περιορισμό των διαδηλώσεων στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας, την αλλαγή (πάλι!!!) του εξεταστικού συστήματος εισαγωγής στα ΑΕΙ,,,
και άλλα πολλά τέτοια, με τα οποία κανείς θα μπορούσε να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει, και τα οποία όμως ουδόλως αλλάζουν, μετασχηματίζουν, αναμορφώνουν, εκπαιδεύουν, και κυρίως δεν δείχνουν το δρόμο για μια ποιοτική μεταστροφή της ελληνικής κοινωνίας.
Μια κοινωνία που βιώνει μια πρωτοφανή κρίση σε όλα τα επίπεδα.
Την ίδια χρονιά των μεγάλων μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, στη Γερμανία δίνουν 25 χιλιάδες ευρώ σε κάθε Γερμανίδα και κάθε παιδί που φέρνει στον κόσμο.
Στην Αγγλία ξεκίνησε καμπάνια πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ για την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους. Μέχρι και σεμινάρια στους πολίτες και τους υπαλλήλους καταστημάτων γίνονται.
Στις περισσότερες χώρες κήρυξαν τον πόλεμο κατά της παιδικής παχυσαρκίας, ξεκινώντας από τα κυλικεία των σχολείων.
Περιόρισαν με την ανακύκλωση κατά 80%!!! τα οικιακά απορρίμματα.
Μείωσαν τα ατυχήματα στους δρόμους, έπεσαν τα ποσοστά χρήσης ναρκωτικών, επένδυσαν στην παιδεία, εκχώρησαν το 60%, το 70% και σε πολλές περιπτώσεις το 80% των κρατικών πόρων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Εν πάσει περιπτώσει σταμάτησαν να αναβαθμίζουν τη βλακεία, την άγνοια, την ανικανότητα και την αναποτελεσματικότητα, και ξεκίνησαν την προσπάθεια να αλλάξουν τον ίδιο τον άνθρωπο, βελτιώνοντας τις συνθήκες της καθημερινότητάς του.


ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.