Κυριακή, Σεπτεμβρίου 14, 2008

Σςςςς …σιγά! Η Δημοκρατία κοιμάται!!!



Από τα πειθήνια στρατιωτάκια της χρυσής χρηματιστηριακής και πράσινης Σημίτειας Δημοκρατίας οπισθοχωρήσαμε κατρακυλώντας στην αυτοκρατορική Δημοκρατία του πριγκιπάτου του Βατοπεδίου.
Ο γνωστός ηγεμόνας ΚαραΑλής, ο Μπαϊραχτάρης, ο Βουλγαρακηκτόνος, εγκαθίδρυσε την γαλάζια Δημοκρατία κυβερνώντας τους υπηκόους του με οθωμανικά φιρμάνια και Χρυσόβουλα!!
Εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο Ρα Τατούλης και ο Μανώλο Μιχαλολιάκισαν ψηφίζοντας φιρμάνια για κεφαλικούς φόρους και χαράτσια προδίδοντας την άποψη τους, την συνείδηση τους, τους υπηκόους τους, την νοημοσύνη τους, φτύνοντας την Δημοκρατία και γλύφοντας τον ηγεμόνα, προσδοκώντας τον επόμενο Μπαϊραχτάριο μεζέ και πιθανόν ανάσταση των πολιτικά νεκρών.
ΡαΤατούλης, Μανώλο, Μιχαλολάκης και άλλοι ανήκουν βέβαια σε ανεξάρτητα καθυποταγμένη νομοθετική εξουσία που υπηρετεί όχι την Δημοκρατία αλλά την Αλογοσκούφια εκτελεστική εξουσία της ΒουλγαροΠελέκειας και ΜαραΡουσοπούλειας μάσας και κονόμας………………………....................................
…………………………………………………………………………………………
Ο Αριστοτέλης από τον τέταρτο αιώνα προ Χριστού, είχε θέσει θέμα διάκρισης των Εξουσιών για να μπορεί να υπάρχει Δημοκρατία.


Στο πέρασμα των χρόνων και επειδή οι άνθρωποι παρασυρμένοι ή οδηγημένοι σε μεγάλες περιπέτειες , πολεμικές και προσωπικής επιβίωσης, δεν είχαν την πολυτέλεια να απαιτήσουν μαζικά την κατοχύρωση της Δημοκρατίας, υπέμεναν τους κάθε λογής δεσπότες και εκμεταλλευτές.
Κατά καιρούς αδίστακτοι καταπιεστές εξουθένωναν τους λαούς ή διάφοροι δημαγωγοί εξαπατούσαν το Λαό και τον εγκατέλειπαν προδομένο. Πάντα ο Λαός αργεί πολύ να καταλάβει την προδοσία των Ιδεολογιών.
Το 15ο αιώνα ο Μοντεσκιέ έθεσε πάλι θέμα διάκρισης των Εξουσιών για να μπορεί να λειτουργεί η Δημοκρατία.
Δεν μπορεί να λειτουργεί η Δημοκρατία όταν ταυτίζονται οι τρεις Εξουσίες : Η Νομοθετική , η Εκτελεστική (Κυβέρνηση), και η Δικαστική . Η Δημοκρατία απαιτεί ουσιαστική διάκριση εξουσιών.
Όταν η νομοθετική έχει ταυτιστεί με την εκτελεστική και η δικαστική λειτουργεί ως θεραπαινίδα της τελευταίας, ο χαρακτήρας του πολιτεύματος αλλοιώνεται.
Ας μη γελιόμαστε. Πόσα νομοσχέδια προτάθηκαν από τους βουλευτές και πόσα από τους Υπουργούς; Πόσα νομοσχέδια υπουργών καταψηφίστηκαν; Κανένα!
Οι βουλευτές, ουσιαστικά έχουν μετατραπεί σε γκλαμουράτους χειροκροτητές και αδύναμες μαριονέτες ενώ οι Υπουργοί – Δυνάστες – Αφέντες αποφασίζουν και νομοθετούν! Πλήρης ταύτιση των εξουσιών!
Πλήρης κατάλυση της Δημοκρατίας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.