Δευτέρα, Μαρτίου 03, 2008

Η Ελλάδα του 2007, 2500 χιλιάδες χρόνια μετά…


Ο πολιτισμός ανθεί! Μετά τα αριστουργήματα του Ικτίνου, του Καλλικράτη και του Φειδία, η σύγχρονη Ελλάδα επιδεικνύει με περηφάνια τα σύγχρονα επιτεύγματα της : Τα dvd του Ζαχόπουλου.
Η φιλοσοφία εξερευνά νέες περιοχές του ασύλληπτου: ο Βλάχος καλεί τους Έλληνες να φιλοσοφήσουν την σχέση τους με τα ζαρζαβατικά και ο Κοντός να ξανασκεφτούν αν θα δώσουν τα λεφτά τους όλα για ένα Ταγκό.
Ο αθλητισμός κάνει "άλματα"! Οι ολυμπιονίκες αγωνίζονται όχι μόνο για την Ελλάδα …"ρε γαμώτο" αλλά και για την θέση του βουλευτή με τον παχυλό μισθό και τα πολλά προνόμια.
Το θέατρο γνωρίζει μοναδικές στιγμές δόξας κάθε φορά που ο Καραμανλής επισκέπτεται την Βουλή για να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που του τίθενται με τον εξής πανομοιότυπο τρόπο: «η Κυβέρνηση δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται, οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν».
Η μουσική, και η καλλιτεχνία γενικότερα, βρίσκονται στα πάνω τους αφού η Μούσα του Ψωμιάδη Βέρα Λάμπρου μεσουρανεί.
Η Δημοκρατία γνωρίζει την κορυφαία της στιγμή καθώς η Εκκλησία του Δήμου δίνει την θέση της στους 151 που αποφασίζουν χωρίς να ρωτήσουν κανένα, για όλους και στο όνομα όλων, και οι οποίοι τρέμουν τα δημοψηφίσματα γιατί φοβούνται ότι μπορεί να μάθουν και την γνώμη των υπόλοιπων 10.853.000. Τόσοι δεν μένουν αν από τα 10.964.000 αφαιρέσουμε τους 151;
Η πολιτική βρίσκεται στο απόγειο της αφού επιφανείς άνδρες αντάξιοι του Περικλή κυριαρχούν στην πολιτική σκηνή της χώρας, βλ. Καραμανλής, ο καταλληλότερος των δημοσκοπήσεων.
Το STATUS της κοινωνίας έχει απογειωθεί αφού από τον Κολοκοτρώνη τον Παπαφλέσσα και τον Μακρυγιάννη φτάσαμε στον Αλογοσκούφη …. Τον άντρα της χρονιάς!
Ο δημόσιος βίος των Ελλήνων είναι αξιοζήλευτος αφού όλες οι μεσημεριανές εκπομπές δεν προλαβαίνουν τα θέματα και βεβαίως κυριαρχεί παντού η σεμνότητα και η ταπεινότητα, το "μέτρον" που αποτελεί ιερή παρακαταθήκη των προγόνων μας.

Και το κορυφαίο: η σύγχρονη Ελλάδα μπροστά στους 300 του Λεωνίδα έχει να επιδείξει το ψηλό μπόι της Ντόρας η οποία έχει πάρει πάνω της την προάσπιση της ελληνικής τιμής… . Γιατί άραγε αυτό το χαμόγελο που δεν λέει να σβήσει από το πρόσωπο της κάνει να παγώνει το δικό μας χαμόγελο;
Μήπως τελικά 2500 χιλιάδες χρόνια μετά κάτι δεν πάει καλά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ BLOG.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.